2014. május 28., szerda

St.Andrea borvacsora képekben

Istenhozottpohár: Pezsgő 2010

Habart tojás, marinált zöldspárga szalaggal
Szeretettel rozé 2013



Körtés-almaleves, pecorinós panna cottával
Napbor 2012



Citrusokkal marinált fekete tőkehalfilé, karamellizált spárgával
Örökké 2011



Kacsa mignon, cseresznyeraguval, „gofrival” és hosszúborsos jus-vel
Áldás 2011



Őzgerinc gyümölcsös kéregben, paszternák pürével és vargányás jus-vel
Hangács 2011




Merengő desszert
Étcsokoládé, áfonya, gorgonzola, szarvasgomba
Merengő 2009



A májusi borvacsoránkat a nagy érdeklődésre való tekintettel, június 24.-én megismételjük!

Június 24. kedd 19:00
St.Andrea borvacsora



Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.

Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=IxN3Em



A borvacsora ára: 9.900,- Ft

2014. május 24., szombat

Szepsy István

Szepsy István - A Borok Ura!


A World Wine Symposiumon másod ízben adták át a borvilág "Nobel" díját.  Ez a díj: “A Bor Ura” (Les Seigneur du Vin). Ezzel a díjjal nem egy adott év legjobb teljesítményét, hanem – mint a Nobel díj esetében- egy nagy életművet ismertek el.

Ezt az elismerést 2013- ban Szepsy István kapta!
GRATULÁLUNK!


"Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is.

A Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6
A Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú bor készül.
A Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve.
A Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550mm.
település 22 dűlőjében, Mád központtal.

A szőlészeti és borászati eljárás minden száraz borunk esetében ugyanaz. A munkák során minden tőke a saját igényeinek megfelelő elbánásban részesül, függően koruktól, típusuktól és elhelyezkedésüktől. A terméskorlátozás azonban minden esetben szigorú, maximum 0,4kg/m2.
A dűlőszelektált tételek azért születhetnek, mert mindenképpen szeretnénk megmutatni egy-egy parcella vagy terület általunk különlegesnek, egyedinek vélt karakterét." 
forrás: http://www.szepsy.hu/

Júniusban a Tokaji borvidékre, Mádra látogatunk és az ország legjobb borászát Szepsy Istvánt köszönthetjük Gödöllőn, a Solierben!


Szepsy István csak ritkán vállal el borvacsorát és a Solier Cafét az a megtiszteltetés érte, hogy a kevesek közé tartozhat!

Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!

A Tokaji borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék és azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország pincészetei közül a legkiválóbb a Szepsy Pincészet és borai!
A birtok tulajdonos-borásza, Szepsy István személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Június 17. kedd 19:00
Szepsy István borvacsora


Istenhozottpohár: Nyulászó Cuvée 2011.
Almapürével töltött zeller canneloni, gorgonzola habbal
Úrágya Furmint 2011.
Hideg tök velouté, harcsa fasírttal
Birtok Furmint 2012.
Nyúlgerinc filé citrusos bundában, "káposztasalátával" és szalonna morzsával
Királydülő Hárslevelű 2010
Borjúnyak, mustáros polentával, grillezett körtével és dió olajos jus-vel
Szent Tamás Furmint 2006
Grillezett kacsamáj terrin, sárgabarackos kuszkusszal, édeskömény zselével, karamellizált mandulával
Szamorodni 2009.

Szepsy desszert
Mangó, sárgabarack, csokoládé, vanília, méz
Aszú 2006.

Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12

A borvacsora ára: 10.900,- Ft

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=IxN3Em






2014. május 1., csütörtök

St.Andrea Pincészet- Eger

Ma már szinte közhely, hogy a jó bor a szőlőben születik. Ahogy a különleges
bor is különleges termőterületeken. Kevés olyan bormesterünk van, akire a termőhelyek sajátosságai iránti figyelem, a dűlők szavára hallgatás inkább jellemző lenne, mint Lőrincz Gyurira. Egész sor dűlőszelektált bort készít, fehérben elsősorban chardonnay-ból, vörösben pedig pinot noir-ból, ezzel a két - nem meglepően - burgundi fajtával igyekszik tolmácsolni az egerszalóki, egerszóláti, demjéni területek karakterét. Az elmúlt évek során a Ferenchegy-, a Kovászó-, a Hangács-, a Paptag-, a Tóbérc-dűlő kedves ismerősünk lett, kezdjük már megtanulni, hogy melyik ad légiesebb, melyik tömörebb, melyik minerálisabb, melyik gyümölcsösebb karakterű borokat. Az elmúlt évben pedig a szinte kultikus helynek számító Nagy-Eged-hegyen is telepítésbe fogott, azaz újabb hamarosan újabb boros izgalmakra is számíthatunk.

A dűlőszelektált tételek mellett persze birtokborok is készülnek a St. Andrea pincészetben, melyek, fehérben és vörösben egyaránt, a fajták és a termőhelyek sokféleségéből születő harmóniával az egri fehér- és vörösbor karakterét, a klasszikus egri illatokat és zamatokat kívánják megmutatni. A Napbor és nagytestvére, az Örökké fehérben, az Áldás és a Merengő, mindkettő egri bikavér, vörösben.

 

Boraiban Lőrincz Gyuri a fajták és a dűlők mellett a modern technológiákat, a hosszan tartó kisfahordós érlelést és a tradicionális pinceműveleteket is elegánsan ötvözi. A biodinamika híve a szőlőben és a pincében egyaránt, vörösborait például kizárólag tojásfehérjével deríti.

Lőrincz György, ahogy borai is, különleges ember. Finom szavú, figyelmes, kreatív. És a borszeretők szerencséjére, borász.
 
 
 
Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül a legkiválóbb a St.Andrea Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Dr Lőrincz György, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
 
Május 27. kedd 19:00

St.Andrea borvacsora


Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.

Istenhozottpohár:

Pezsgő 2010

Szeretettel rozé 2013

Napbor 2012

Örökké 2011

Áldás 2011

Hangács 2011

Merengő 2009

Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára: 9.900,- Ft

Gere borvacsora képekben


Gere Fehér Frici gyöngyözőbor 2013

Padlizsánhab, csirkenyárs, paradicsomzselé
Gere & Weninger Rosé Cuvée 2013



Tojásleves, paradicsomos derelyével
Gere Athus Cuvée 2011


Kacsával töltött gomba, "lecsó curryvel"
Gere & Weninger Pinot Noir 2011


Báránysült, szecsuáni borsos jus-vel, karalábé grateinnel
Gere Syrah 2011


Bélszín szeletek, gesztenyés burgonyapürével és áfonyás-szederraguval
Gere & Weninger Cabernet Franc sel. 2008


Solus desszert - Étcsokoládé, feketeribizli, kávé
Gere Solus Merlot 2008