2015. január 29., csütörtök

Pfneiszl Pincészet - Katrin és Birgit

Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a
család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern technológiával igen eredményesen egészül ki.

A borászatot 2006 óta viszik ketten Birgittel, azt meséli, tökéletesen kiegészítik egymást. Itt minden családi kézben van a borászattól a marketingig, de Katrin szerint épp a változatos feladatok miatt hihetetlenül izgalmas az egész.

"A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni." 
A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.


Borfajták:
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Zenit

Specialitás:
Sparkelina habzóbor, Távoli világ, Mentes szőlőlé

Termőterület: 27 ha
Sopron-Fertőrákos

 Sopron lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Pfneiszl Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.

Istenhozottpohár: Rosé 2014


Merlot 2014
Kacsamáj mousse, meggyzselével

Újra Együtt Kékfrankos 2012
Kacsa consommé, üvegtésztával és kacsamellel

Tango 2011
Bárány lapocka, kukorica lepénnyel és szilva chitney-val

Távoli Világ 2012
Bélszín vagdalt, sütőtökpürével és aszalt szilvás jus-vel

Cabernet Sauvignon 2012- Hugó a nyomunkban

Konfitált vaddisznópofa, kápiás risottóval és ropogós malacfüllel

Kékfrankos 2011- Köszönet
Karobos-kardamomos brownie, áfonyás cékla mousse, étcsokoládé ropogós
Szeretettel várjuk!

A borvacsora ára 11.400,- Ft/ fő

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f


2015. január 28., szerda

Bock borvacsora képekben

Istenhozottpohár: Olaszrizling 2013

Hárslevelű 2013
Csirkenyárs, ananász--mangó chutney-val és citrusos sabayonnal


Rosé 2014
Céklaleves narancszselével


PortaGéza (Portugieser) 2013
Préselt borjúfej, parmezán emulzióval és karamellizált endívia salátával


Ermitage 2011
Őzgerinc káposztás bundában sütve, paszternák pürével és meggyes jus-vel


Bock Cuvée 2009
Vaddisznó tagine, kusz-kusz ropogóssal


Cabernet Franc Selection 2009
Étcsokoládé, áfonya, szeder, kávé