2015. március 31., kedd

Németh Janó

Németh János Pincészet
János családja generációk óta foglalkozik borkészítéssel, így gyermek korától fogva magába szívhatta a  borkészítés tudományát. A családban Apáról fiúra szállt a borkészítés szeretete és János már gyerekként eldöntötte, hogy folytatja a tradíciót! A Pincészet megőrizte a jó kézműves hagyományokat és egyedi ízvilágú, gyümölcsös fűszeres, testes, a szekszárdi borvidékre jellemző borokat készít.

Az ültetvények összterülete 6,5 ha és a szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben helyezkednek el.  Az Ivánvölgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és présház és az újonnan felépített feldolgozó. A borok a tradicionális és modern technológia ötvözésével készülnek és 12-24 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackozásra.


A Szekszárdi borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Németh János Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk, Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.


Solier borvacsora - Szekszárdi borvidék
Németh János Pincészet

Április 21. kedd, 19.00



Istenhozottpohár:Németh Janó Rosé 2014

Németh Janó Siller 2014

Kékfrankos 2012

Sygno Bikavér2012

Porkoláb 2012

Cabernet Sauvignon 2012

Cabernet Franc 2012


Szeretettel várjuk!

A borvacsora ára 11.400,- Ft/ fő
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f


2015. március 26., csütörtök

Szőke Mátyás borvacsora képekben

Istenhozottpohár:
Olasz rizling 2013
Zöld veltelíni 2013

Sauvignon Blanc 2013
Zöldalma variáció



Chardonnay 2012
Tom Kha gai


Kékfrankos-Cabernet Sauvignon Rose 2014
Házi füstölt pisztráng, "burgonyafőzelékkel"


Amerlot 2011
Omlós marha rostélyos, karalábé pürével és jus-vel

Peres cuvée 2011
Szarvasgerinc, karamellizált burgonyával és meggylekvárral

Muscat Ottonel 2013 (félédes)
Diós szuflé, karamellizált banán, rózsás-licsi mousse, méz ropogós