2015. november 24., kedd

Merfelsz Pince - borvacsora

A Merfelsz Pince Kft-t 1999-ben alapította, Merfelsz Gábor és  Arató Krisztina. Merfelsz Gábor
szekszárdi  születésű, az apai nagyszülők egy ismert csárdát  vezettek Szekszárd határában és művelték  a hozzátartozó több hektárnyi kadarkát.  Innen a szekszárdi kötődés és a pince  elnevezése is.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható a borászatban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgoznak fel a közel 12  hektárnyi szőlőből,  amelyek 100 százaléka saját telepítés.  A szőlő területek jó minőségű dűlőkben  fekszenek, nyolc különböző helyen. Az első teljes  termésüket 2006-ban szüretelték.

fajtaválaszték  kizárólag vörösbor szőlőből áll,  világfajtákból és a  helyi fajtákból, részben pedig új,  vagy a borkészítésben új fajtákból:  cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, kékfrankos,  kadarka, néró, hamburgi muskotály. A fajták  sokszínűsége és a különböző  mikroklímák jó alapot teremtenek a házasításra.

"2005. szeptember  végére készült el a feldolgozónk és  pincénk Szekszárdon, méghozzá egy  1832-ben épített présház-pince  felújításával. Hűthető-fűthető  acéltartályok, acél szőlő feldolgozó  gépek és egy modern palackozó a pince technikai  gerince. A termelés fokozatos felfutásával  párhuzamosan bővül a pince tároló  kapacitása, nő a hordók száma.
Figyelembe véve az erőteljes terméskorlátozást, végleges kibocsátási kapacitásként 40.000 palack minőségi bort céloztunk meg. A választék rosé boroktól a gyümölcsös, könnyű vörösborokon keresztül a kiérlelt, nagytestű de könnyen iható vörösborokig vezet.
Így minden palack - többször is - a gazda gondos kezébe kerül.
A Merfelsz Pince az esztendő elejétől két borcsaládot forgalmaz. A megszokott minőségben, a megszokott címkével kínálunk közepes árkategóriába tartozó minőségi rosé és vörösborokat. A kiemelkedő minőség, a valamivel magasabb ár, de a jó ár-érték arány alapján soroljuk borainkat a NECTAR SEXARDIQUE® borcsaládba, amelyre felírhatnánk a „Selection”, „Válogatás” jelzőket is.
Honnan is a név? Szekszárd központjában mind a mai napig áll az Augusz-ház, amelynek többször volt vendége Liszt Ferenc is. Szekszárdi tartózkodása idején nemcsak báró Augusz Antal vendégszeretetét élvezhette, hanem a szekszárdi borral is ekkor kötött életre szóló barátságot. A magyarul nem beszélő Liszt Ferenc leveleiben „nectar sexardique”-ként emlegette a számára oly kedves szekszárdi vörösbort. Liszt Ferenc megfogalmazása pontosan fedi az általunk készített borok jellegzetességét: szekszárdi dűlőkben termett kiváló szőlők nektárját kívánjuk palackba zárni.
Szándékunk szerint a magas minőség, egyedi ízvilág jellemzi a borcsalád tagjait. NECTAR SEXARDIQUE® védjeggyel elsőnek a Szekszárd Legjobb Rosé Bora címet elnyert 2006-os évjáratú kékfrankos rosénkat illettük.
2007 közepétől folyamatosan jelentkezik pincénk a NECTAR SEXARDIQUE® borokkal."

Solier borvacsora - Szekszárdi borvidék
Merfelsz Pincészet
2015.december 15. Kedd 19.00
Csodálatos Szekszárdi borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a Pincészet borászának, szakértő közreműködésével.



Istenhozottpohár: Nero Rosé 2015

Kadarka 2012

Bikavér 2013

Zweigelt 2012

Cabernet Franc 2012

Tsokoláta 2012

Nero 2012 édes


Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef  és a Solier Cafe csapata

A borvacsora ára 11.900,- Ft/ fő


Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f







2015. november 5., csütörtök

Juhász Testvérek Pincészete - Eger

A Szőlőültetvény:
A 60 hektáros birtok az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőik Eger, Egerszalók, Demjén,
A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez.
Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítanak elő. Az ültetvények között egyaránt találunk régi és új telepítéseket.
Az új telepítéseknél a legkorszerűbb művelésmódokat alkalmazzák. Ezen dűlőkben a termesztés az agrár környezetgazdálkodási program keretein belül történik. Az ültetvényekben ernyő illetve Guyot művelésmóddal dolgoznak.
A Két legfontosabb dűlő a mára már sokaknak ismerősen csengő Paptag (10 ha) és Gesztenyés (6 ha). Ezen két dűlő adja minden évben a pincészet csúcs vörösborait.
Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók.

A Pincészet:
Az egri Kőlyuk pincesoron riolittufába vájt pincészet optimális körülményeket biztosít a vörösborok
-Palackos tároló érlelő:
Csak kiváló minőségű borok kerülnek, palackozásra és forgalmazásra.
Palackos tárolóikban közel 500.000 palack tárolására és érlelésére van lehetőség.       
-Ászok hordós érlelő:
A családi pincészet jelen pillanatban 17.000 Hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 9.000 Hl ászokhordó.
A borok érlelését különböző méretű fahordókban végzik, a hagyományos, kisebb méretű, 5-20 Hl-es "ászok" hordóktól a 140 Hl-es hordókig, valamint újabban a terjedőben lévő 225 literes barrique-ban. Az érlelés ideje a bortól, és a piaci céloktól függően 1-2 év is lehet.
érleléséhez. A pincerendszer 5 db, kb. 150-200 m hosszú pinceágakból áll, melyeket keresztfolyosók kötnek össze.


Novemberben az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Juhász Testvérek Pincéje és borai! Juhász Ádám személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.

November 24. kedd 19:00
Juhász Testvérek Pincészet borvacsora


Istenhozottpohár: Juhász Sauvignon Blanc 2015

Egri Csillag 2014
Kakukkfüves üvegtészta, rákszirommal

Juhász Rosé 2015
Meleg málna consommé, szilvabefőttel és kacsafasírttal

Egri Pinot Noir Grand Selection 2012
Lazac, hurmaraguval és édesköményes-feketereteksalátával

Egri Bikavér Selection 2011 Kékfrankos-Blauburger-Merlot-Cabernet Sauvignon
Házikolbászkák, "lencsefőzelékkel"

Paptag 2011 Merlot-Cabernet Franc-Cabernet Sauvignon
Bárányborda, aszaltmeggyes hecsedli mártással és fenyőmagos burgonyakrokettel

Gesztenyés 2012 (Merlot)
Étcsokoládé tart, meggymousse-szal és korianderes kiwi raguval

Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef  és a Solier Cafe csapata

A borvacsora ára 11.900,- Ft/ fő
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f