2017. január 26., csütörtök

Sebestyén Csaba - Szekszárd

Sebestyén Csaba a borászok új, fiatal generációjának egyik meghatározó tagja,

aki az autók javítását cserélte fel néhány éve a borkészítés kreatív munkájára. Szekszárd kiváló fekvéseiben, többek között az Iván-völgyben, a Szent Gál-dűlőben és a Cinka-hegyen található ültetvényei 5,5 hektárt tesznek ki. Csaba számára nagyon fontos, hogy boraiban a már szekszárdi márkajegynek tartott elegáns fűszeresség, kerekség és egyensúly mindig megtalálható legyen.

Birtokméret: 12 ha
Fontosabb dűlők: Iván-völgy, Görögszó, Nánai, Szentgál Szőlőhegy,
Bencze, Baranya-völgy, Decsi Szőlőhegy, Bátai
Jellemző szőlőfajták: kékfrankos, kadarka, zweigelt, merlot, cabernet franc,
cabernet sauvignon, sagrantino, cserszegi fűszeres
Éves termelés: 60.000 - 70.000 palack



Sebestyén Pince honlapja: http://www.sebestyen-szekszard.hu/

2017. február 21.. kedd 19:00
Sebestyén Pince borvacsora
Szekszárd lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb Sebestyén Csaba Pincéje és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk, Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort. 

Istenhozottpohár: Cserszegi Fűszeres 2016

Rosé 2016
Almapüré, zöldségropogóssal

Kadarka 2015
Csalánleves húsgombóccal

Nánai Kékfrankos 2012
Sous vide csirkemell, retek kompóttal

Görögszói Merlot 2013
Sertés szűz, meggyes nudlival

Iván-völgyi Bikavér 2012
Grillezett érlelt marhafartő, aszalt szilvás jus-vel és velő felfújttal

Gradus 2013
Áfonya, Kókusz, étcsokoládé, fekete retek

 

 
Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef  és a Solier Cafe csapata
 
 
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12





A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő




Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f
 

 

 

2017. január 24., kedd

Bock borvacsora képekben


Istenhozottpohár: Fanni Gyöngyözőbor

Hárslevelű 2014
Avokadó, lazackaviárral



Rozé Cuvée 2016
Paprika krémleves málnával és gomolyával


PortaGéza 2015
Grillezett sügér, kínai kellel és zöldalmával


Cabernet Franc 2014
Malaccsászár paszternákpürével és mogyoróval


Syrah 2013
Szarvas bélszín, sültpadlizsán pürével, savanyított szilvával és mandulával


Bock Cuvée 2013
Szarvasgombás-csokoládé mousse, fahéjas-aszalt szilvás coulis, camembert krém, kókuszos piskóta, borsos ropogós