2008 januárjában tartottuk meg az első borvacsoránkat. Visszatekintve sokszor megmosolyogja magát az ember, de ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy két év alatt semmit sem fejlődtünk! :-)
Igazi vegyes felvágott! Különböző borvidékek, különböző pincék és borok.
Igazi vegyes felvágott! Különböző borvidékek, különböző pincék és borok.
Íme az első, Vince napi borvacsora menüsora:
Isten hozott pohár: Nyakas Pince, Irsai Olivér 2006 ( Az Év Bortermelője 2002)
Olivás-kecskesajtkarddal szíven szúrt házi kenyér
Figula Mihály, Balatonszőlősi Olaszrizling 2006 (Az Év Bortermelője 2000)
Zöldspárga krémleves, pesztós chipsszel
Szöllősi Pincészet, Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2006
Provance-i rákocskák, bíborszín salátán
Gere Attila, Villányi Rozé 2007 ( Az Év Bortermelője 1994)
Hirtelen sült kacsamell érmék, Merlot-s füge raguval, erdei gombás rétessel
Vincze Béla, Egri Merlot 2005 ( Az Év Bortermelője 2005)
Bélszín steak, erdei gyümölcsös Cabernet reduktummal, magos házi burgonya fánkkal
Gere Attila, Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 2004
Szeder parfait, keserű csokoládé kabátban, fehér csoki hóval
Tokaj Hétszőlő- Dessewffy Kastély, Tokaji Hárslevelű 2005
(késői szüretelésű, különleges minőségű, édes)
A szívenszúrt házi kenyér és a fehér csoki hó tetszett a legjobban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése