2011. december 16., péntek

Németh János Pincészet



Németh János Pincészet
János családja generációk óta foglalkozik borkészítéssel, így gyermek korától fogva magába szívhatta a  borkészítés tudományát. A családban Apáról fiúra szállt a borkészítés szeretete és János már gyerekként eldöntötte, hogy folytatja a tradíciót! A Pincészet megőrizte a jó kézműves hagyományokat és egyedi ízvilágú, gyümölcsös fűszeres, testes, a szekszárdi borvidékre jellemző borokat készít. (Németh János interjú-Vinoport)
Az ültetvények összterülete 6,5 ha és a szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben helyezkednek el.  Az Ivánvölgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és présház és az újonnan felépített feldolgozó. A borok a tradicionális és modern technológia ötvözésével készülnek és 12-24 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackozásra.

Solier borvacsora - Szekszárdi borvidék
Németh János Pincészet
December 19. Hétfő, 19.00

Istenhozottpohár:
Kékfrankos rosé'11

Kacsamáj trüffel
Fidibusz'09 (Zwiegelt 85%, Kadarka 15%)

Sütőtök krémleves, kápia paprikával, tökmagolajjal, juhsajt habbal
Kékfrankos'08

Kacsával és aszaltszilvával töltött raviolli, dió mártással
Sygno Bikavér'09

Harcsapaprikás "juhtúrós sztrapacskával"
Porkoláb cuvée'09 (Ca.Sauvignon60%, Merlot40%)

Szarvas bélszín, aszalt paradicsomos rösztivel, erdei gyümölcsös glace-szal
Cabernet Franc'09

Csokoládé, dió, szilva
Cabernet Franc'07

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése