Németh János Pincészet
János családja generációk óta foglalkozik borkészítéssel, így gyermek korától fogva magába szívhatta a borkészítés tudományát. A családban Apáról fiúra szállt a borkészítés szeretete és János már gyerekként eldöntötte, hogy folytatja a tradíciót! A Pincészet megőrizte a jó kézműves hagyományokat és egyedi ízvilágú, gyümölcsös fűszeres, testes, a szekszárdi borvidékre jellemző borokat készít. (Németh János interjú-Vinoport)
Az ültetvények összterülete 6,5 ha és a szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben helyezkednek el. Az Ivánvölgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és présház és az újonnan felépített feldolgozó. A borok a tradicionális és modern technológia ötvözésével készülnek és 12-24 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackozásra.
Solier borvacsora - Szekszárdi borvidék
Németh János Pincészet
Németh János Pincészet
December 19. Hétfő, 19.00
Istenhozottpohár:
Kékfrankos rosé'11
Kacsamáj trüffel
Fidibusz'09 (Zwiegelt 85%, Kadarka 15%)
Sütőtök krémleves, kápia paprikával, tökmagolajjal, juhsajt habbal
Kékfrankos'08
Kacsával és aszaltszilvával töltött raviolli, dió mártással
Sygno Bikavér'09
Harcsapaprikás "juhtúrós sztrapacskával"
Porkoláb cuvée'09 (Ca.Sauvignon60%, Merlot40%)
Szarvas bélszín, aszalt paradicsomos rösztivel, erdei gyümölcsös glace-szal
Cabernet Franc'09
Csokoládé, dió, szilva
Cabernet Franc'07
Kacsamáj trüffel
Fidibusz'09 (Zwiegelt 85%, Kadarka 15%)
Sütőtök krémleves, kápia paprikával, tökmagolajjal, juhsajt habbal
Kékfrankos'08
Kacsával és aszaltszilvával töltött raviolli, dió mártással
Sygno Bikavér'09
Harcsapaprikás "juhtúrós sztrapacskával"
Porkoláb cuvée'09 (Ca.Sauvignon60%, Merlot40%)
Szarvas bélszín, aszalt paradicsomos rösztivel, erdei gyümölcsös glace-szal
Cabernet Franc'09
Csokoládé, dió, szilva
Cabernet Franc'07
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése