Kiss Gábor a villányi második generáció fiatal tagja! A sokásostól eltérően azonban, nem édesapja borászati tevékenységét folytatja, hanem maga vágott bele, igaz, a család támogatásával. Eleinte ő is inkább a kereskedelem felé kacsingatott, de fél év után gyorsan visszatért a szőlőhöz és a borhoz. Kézműves pincészetet vezet, amelyhez 8 ha-on termeli meg a szőlőt. Ezen kívül egy nagy borászat, a Matias Pincészet munkáját is ő irányítja. Elve, hogy csak szép bort szeretne a piacon tudni, tehát a Matiasban és a saját pincéjében is csak, gondosan válogatott tételek kerülnek ki a kezei közül.
A pincészet első palackban piacra kerülő bora az 1999- es évjáratú-Cabernet Sauvignon
-Kékoportó
-Hárslevelű
-Rosé ( Cabernet Sauvignon )
Ekkor 2,5 ha szőlőn termelték gondos odafigyelés mellett a kiváló alapanyagot. A következő évjáratokban mindig 1-1 fajtával bővült a fajtaválaszték míg el nem érkeztünk az aktuális kínálathoz.
-Kékoportó
-Merlot
-Cabernet Sauvignon
-Cabernet Franc
-Merum Cuvée (a pincészet zászlós bora)
Terület: 8 ha
A termelt palackszám nagy mértékben függ az adott évjárattól, mert Gábor alapelve, hogy csak szép bort szeretne a piacon tudni, tehát gondos válogatás eredménye a bor melyet kezünkben tarthatunk.
Januárban a Villányi borvidékre látogatunk borvacsora sorozatunk keretében és Kiss Gábor borait mutatjuk be, melyhez Haraszti Zsolt Vendég Chef-ünk alkot menüsort.
2012. Január 17. Kedd 19:00
Kiss Gábor borvacsora
Istenhozottpohár:
Rosé 2011
Mandarin mousse
Portugieser 2011
Meggy krémleves, szilva habbal
Codex Cuvée 2010
Kacsamell érmék mesclun salátával, mogyoró dresszinggel és gránátalma gyönggyel.
Merlot 2008
Szűzérmék tejszínes -szarvasgombás házi metélttel
Pecorino sajttal
Cabernet Sauvignon 2008
Vaddisznópofa étcsokoládé mártással, szederrel és burgonya fánkkal
Merum 2009 (Merlot-Cabernet Cuvée)
Csokoládé textúrák, feketeribizlivel
Code Cabernet Franc 2009
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése