A Villányi borvidék hazánk egyik legjellegzetesebb borvidéke, kitűnő
borainak
titka a környezeti adottságokban és a szakmai tudásban rejlik.A terroir különleges adottságai mellett a több évszázados borászati tradíciók emelik a Villányi borvidéket Magyarország leghíresebb vörösbor-termelő területei közé.
A szőlőművelés története egészen a keltákig, bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza. Már akkor felismerték, hogy a terület lankás hegyei, a dombokat érő sok napfény és a mikroklíma szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas.
Günzer Zoltán borászata az elmúlt évek során Villány egyik feltörekvő
pincészetéből a borvidék elismert borműhelyévé nőtte ki magát. 18 hektár
szőlővel rendelkezik a Jammertal-, a Csillagvölgy-, a Bocor és a
Dobogó-dűlőkben, az Ördögárok újjászületése pedig jórészt neki
köszönhető. Villány eme forró "katlanjában" 7 ha cabernet sauvignon-t,
cabernet franc-t, merlot-t és kadarkát telepített, a dűlő kiváló
adottságai már tetten érhetők 2006-os évjáratú Ördögárok Cuvée-jében,
valamint az ugyancsak innen származó, telt Kadarkájában. Az
acéltartályos és a hagyományos technológiák ötvözésének a híve, minden
vörösbora hosszabb rövidebb ideig fahordós érlelésen megy keresztül.
Januárban a Villányi borvidékre látogatunk és egy kiváló borászt
köszönthetünk Gödöllőn, a Solierben! Ha Ön szereti a finom borokat és
ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a
borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki! Egy igazi
gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!
A borvidék pincészetei közül az egyik
legkiválóbb a Günzer Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza,
Günzer Zoltán, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló
borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Január 21. kedd 19:00
Günzer Pince borvacsora
Günzer Pince borvacsora
Csodálatos Villányi borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár: Pinot Noir Rosé
Portugieser
Édekömény mousse babpürével
Chardonnay
Almás gazpacho, zsályás csirkenyárssal
Cabernet Sauvignon
Grillezett császárhús, Spagetti Carbonara
Kadarka
Grillezett szűz, diós-májas hurkával, sült céklával és juhtúrós-gratinirozott burgonyával
Bocor
Szarvas gerinc, szilvás jus-vel és feketeribizlis burgonya fánkkal
Ördögárok
Ördögdesszert- étcsokoládé, feketeribizli, chili, kecskesajt
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára: 9.900,- Ft
Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:
Istenhozottpohár: Pinot Noir Rosé
Portugieser
Édekömény mousse babpürével
Chardonnay
Almás gazpacho, zsályás csirkenyárssal
Cabernet Sauvignon
Grillezett császárhús, Spagetti Carbonara
Kadarka
Grillezett szűz, diós-májas hurkával, sült céklával és juhtúrós-gratinirozott burgonyával
Bocor
Szarvas gerinc, szilvás jus-vel és feketeribizlis burgonya fánkkal
Ördögárok
Ördögdesszert- étcsokoládé, feketeribizli, chili, kecskesajt
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára: 9.900,- Ft
Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése