Ma
már szinte közhely, hogy a jó bor a szőlőben születik. Ahogy a
különleges
bor is különleges termőterületeken. Kevés olyan bormesterünk
van, akire a termőhelyek sajátosságai iránti figyelem, a dűlők szavára
hallgatás inkább jellemző lenne, mint Lőrincz Gyurira. Egész sor
dűlőszelektált bort készít, fehérben elsősorban chardonnay-ból, vörösben
pedig pinot noir-ból, ezzel a két - nem meglepően - burgundi fajtával
igyekszik tolmácsolni az egerszalóki, egerszóláti, demjéni területek
karakterét. Az elmúlt évek során a Ferenchegy-, a Kovászó-, a Hangács-, a
Paptag-, a Tóbérc-dűlő kedves ismerősünk lett, kezdjük már megtanulni,
hogy melyik ad légiesebb, melyik tömörebb, melyik minerálisabb, melyik
gyümölcsösebb karakterű borokat. Az elmúlt évben pedig a szinte kultikus
helynek számító Nagy-Eged-hegyen is telepítésbe fogott, azaz újabb
hamarosan újabb boros izgalmakra is számíthatunk.
A dűlőszelektált tételek mellett persze birtokborok is készülnek a St. Andrea pincészetben, melyek, fehérben és vörösben egyaránt, a fajták és a termőhelyek sokféleségéből születő harmóniával az egri fehér- és vörösbor karakterét, a klasszikus egri illatokat és zamatokat kívánják megmutatni. A Napbor és nagytestvére, az Örökké fehérben, az Áldás és a Merengő, mindkettő egri bikavér, vörösben.
Boraiban
Lőrincz Gyuri a fajták és a dűlők mellett a modern technológiákat, a
hosszan tartó kisfahordós érlelést és a tradicionális pinceműveleteket
is elegánsan ötvözi. A biodinamika híve a szőlőben és a pincében
egyaránt, vörösborait például kizárólag tojásfehérjével deríti.
Lőrincz György, ahogy borai is, különleges ember. Finom szavú, figyelmes, kreatív. És a borszeretők szerencséjére, borász.
Lőrincz György, ahogy borai is, különleges ember. Finom szavú, figyelmes, kreatív. És a borszeretők szerencséjére, borász.
Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül a legkiválóbb a St.Andrea Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Dr Lőrincz György, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Május 27. kedd 19:00
St.Andrea borvacsora
Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár:
Pezsgő 2010
Szeretettel rozé 2013
Napbor 2012
Örökké 2011
Áldás 2011
Hangács 2011
Merengő 2009
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára: 9.900,- Ft
St.Andrea borvacsora
Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár:
Pezsgő 2010
Szeretettel rozé 2013
Napbor 2012
Örökké 2011
Áldás 2011
Hangács 2011
Merengő 2009
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára: 9.900,- Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése