Borász a zongoránál
Örökzöld melódiák New York-tól Budapestig, Monoszlótól Gödöllőig.
Liszkai Mihály nem mindennapi életet tudhat magáénak, a világot nem csak zenén keresztül
ismeri, hanem körbe is járta. London, Hága, München, Helsinki, New York és még sorolhatnánk. A nagyvilág legkülönlegesebb éttermeinek bárzongoristája, később vezetője volt, napjainkban pedig a magyar borászat egyik legmeghatározóbb képviselője.
Liszkay Mihályt jócskán megelőzte a híre. Liszkay úr világlátott magyar, aki több mint ötven évet töltött sikeres üzletemberként és zongoraművészként külföldön, majd egy szerencsés véletlennek köszönhetően házat és szőlőt vásárolt a Balaton-felvidéken. A Liszkay Kúria lélegzetelállító látvány. A gyönyörű, tiszta természet, a szőlőtőkék sorai, mindennek közepén pedig sokcélú komplexum, feldolgozóval, pincével, bortrezorral, hatalmas terasszal, szobákkal, wellness részleggel.
Örökzöld melódiák New York-tól Budapestig, Monoszlótól Gödöllőig.
Liszkai Mihály nem mindennapi életet tudhat magáénak, a világot nem csak zenén keresztül
ismeri, hanem körbe is járta. London, Hága, München, Helsinki, New York és még sorolhatnánk. A nagyvilág legkülönlegesebb éttermeinek bárzongoristája, később vezetője volt, napjainkban pedig a magyar borászat egyik legmeghatározóbb képviselője.
Liszkay Mihályt jócskán megelőzte a híre. Liszkay úr világlátott magyar, aki több mint ötven évet töltött sikeres üzletemberként és zongoraművészként külföldön, majd egy szerencsés véletlennek köszönhetően házat és szőlőt vásárolt a Balaton-felvidéken. A Liszkay Kúria lélegzetelállító látvány. A gyönyörű, tiszta természet, a szőlőtőkék sorai, mindennek közepén pedig sokcélú komplexum, feldolgozóval, pincével, bortrezorral, hatalmas terasszal, szobákkal, wellness részleggel.
„2002-ben nagyszabású üzleti úton voltam éppen Magyarországon, ami sajnos nem a tervek szerint alakult. Ám mivel már régóta szerettem volna egy kellemes nyaralót a Balaton környékén, gondoltam, megragadom a lehetőséget, ha már itthon vagyok, és körülnézek. Találtam egy elég rossz állapotban lévő, elhanyagolt területet a Káli-medencében, Monoszlón, de a hely valamiért mégis magával ragadó volt számomra, talán a Toscanára hajazó hangulata miatt. Így hát megvásároltam. És ezzel együtt a szőlőterületet is. Majd nemzetközileg is ismert és elismert szakmabeliek rávilágítottak, hogy a szőlő szempontjából nagyon jó adottságú a Pangyér-dűlő, ahol megfelelő hozzáállással világszínvonalú borokat lehet készíteni. Ekkor elhatároztam, hogy belevágok. A tervem az volt, hogy komoly vörösborokat hozzak le innen, és ekkor már egy komplexumot szerettem volna létrehozni, hogy az idelátogatók gyönyörködhessenek ebben a meseszép tájban. 2003-at írunk ekkor.”
A vendéglátás, a borok és persze a muzsika avatott mestere, most Gödöllőre, a Solier Cafe vendégei számára hozza el a kulináris élvezetek, a legjobb borok és melodikus zongoradallamok harmonikus egyvelegét. A menüben szereplő különleges fogások mindegyikéhez maga választotta értő műgonddal a páratlan nedűket.
Stílusos élvezet, exkluzív környezet és utánozhatatlan hangulat várja az est vendégeit.
„Zene, zongora, mámor, bor, romantika, ezek mind barátok.”- állítja Liszkay Mihály, és mi egyetértünk vele.
Stílusos élvezet, exkluzív környezet és utánozhatatlan hangulat várja az est vendégeit.
„Zene, zongora, mámor, bor, romantika, ezek mind barátok.”- állítja Liszkay Mihály, és mi egyetértünk vele.
Liszkay zenés borvacsora 2014.október 21. kedd 19.00. Solier Cafe
Jegyek korlátozott számban még kaphatóak!
A Káli-medence lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Liszkay Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza,Liszkay Mihály, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Jegyek korlátozott számban még kaphatóak!
A Káli-medence lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Liszkay Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza,Liszkay Mihály, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Istenhozottpohár
Pinot Noir Rose 2013
Grillezett kecskesajt, almapürével
Pinot Gris 2012
Szilvaleves, füstölt marhanyelvvel és vargányás ropogóssal
Pinot Noir 2011
Mogyorós kacsacomb, cékla pürével és meggyes jus-vel
Merlot 2011
Szarvas vagdalt, lilahagymalekvárral és cumberland mártással
Cuvée 2008
Marha sült, gratinírozott makarónival és áfonyás-lilakáposztás jus-vel
Cabernet Sauvignon 2008
Liszkay desszert - Étcsokoládé, áfonya, gorgonzola, kávé
Cabernet Franc 2008
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése