Az egyik legismertebb és legnépszerűbb villányi borász, 1997-ben az Év bortermelője, akit 2007-ben a
Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek a magyar borokért és borkultúráért, illetve a villányi borvidék népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.
Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek a magyar borokért és borkultúráért, illetve a villányi borvidék népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.
Édesapja példáját követve 1981-ben kezdett borászkodni, 1987-ben készítette el első palackos borát, a '90-es évek közepén pedig pincészete már az ország legismertebbjei közé tartozott.
A birtok 50 hektárján - melyek zömmel Villány legjobb fekvésű dűlőiben találhatók - 90%-ban kékszőlők teremnek, portugieser, kékfrankos, cabernet franc és sauvignon, merlot, valamint syrah, a 10%-nyi fehérszőlő-területen pedig hárslevelű, olasz és rajnai rizling osztozik.
Birtokméret: 60 ha
Fontosabb dűlők: Jammertal, Csillagvölgy, Ördögárok, Fekete-hegy, Kopár, Bocor, Göntér, Városi-hegy, Mandolás, Várerdő
Jellemző szőlőfajták: portugieser 12,8 ha, cabernet sauvignon 8,3 ha, merlot 8,7 ha, kékfrankos 6,1 ha, cabernet franc 9,7 ha, olaszrizling 3,8 ha, pinot noir 4,2 ha, syrah 2,5 ha, hárslevelű 2 ha
Éves termelés: 800.000 palack
Fontosabb dűlők: Jammertal, Csillagvölgy, Ördögárok, Fekete-hegy, Kopár, Bocor, Göntér, Városi-hegy, Mandolás, Várerdő
Jellemző szőlőfajták: portugieser 12,8 ha, cabernet sauvignon 8,3 ha, merlot 8,7 ha, kékfrankos 6,1 ha, cabernet franc 9,7 ha, olaszrizling 3,8 ha, pinot noir 4,2 ha, syrah 2,5 ha, hárslevelű 2 ha
Éves termelés: 800.000 palack
Bock Borvacsora
2015.01.27. kedd
Villány lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Bock Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Istenhozottpohár: Olaszrizling 2013
Hárslevelű 2013
Csirkenyárs, ananász--mangó chutney-val és citrusos sabayonnal
Rosé 2014
Céklaleves narancszselével
PortaGéza (Portugieser) 2013
Préselt borjófej, parmezán emulzióval és karamellizált endívia salátával
Ermitage 2011
Őzgerinc káposztás bundában sütve, paszternák pürével ée meggyes jus-vel
Bock Cuvée 2009
Vaddisznó tagine, kusz-kusz ropogóssal
Cabernet Franc Selection 2009
Étcsokoládé, áfonya, szeder, kávé
Hárslevelű 2013
Csirkenyárs, ananász--mangó chutney-val és citrusos sabayonnal
Rosé 2014
Céklaleves narancszselével
PortaGéza (Portugieser) 2013
Préselt borjófej, parmezán emulzióval és karamellizált endívia salátával
Ermitage 2011
Őzgerinc káposztás bundában sütve, paszternák pürével ée meggyes jus-vel
Bock Cuvée 2009
Vaddisznó tagine, kusz-kusz ropogóssal
Cabernet Franc Selection 2009
Étcsokoládé, áfonya, szeder, kávé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése