2016. szeptember 30., péntek

Heimann Pincészet - Szekszárd borvacsora

A Heimann család és Szekszárd közös története nem kevesebb, mint 250
évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1758-ban az első Heimann felkerekedett a Fekete-erdő vidékéről, és meg sem állt egészen Szekszárdig. Ahová - szerencsénkre - magával hozta a borok iránti szeretetét is. Az elmúlt évszázadok során a családnak mindig köze volt a borhoz, hol borkereskedőként, hol borászként, hol pinceépítőként. A Heimann Családi Birtok történetét 1990-ben kezdte írni Heimann Zoltán és felesége, Ágnes, amikor is elhatározták, hogy a 0.6 hektáros kis háztáji gazdaságból egy igazi, szekszárdi borászatot varázsolnak. Ma 20 ha szőlőterülettel rendelkeznek, és a kereskedelmi forgalomban 1992 óta megtalálható boraiknak köszönhetően hírük messze túlnőtt borvidékük határain.



Ültetvényeik, melyek a pincészet Iván-völgyi tetőn találhatón központja körül 2 km-es körben helyezkednek el, kivétel nélkül Szekszárd jó nevű dűlőiben találhatók: Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Bartina, Szarvas-hegy stb. Heimannék szinte példa nélkül állóan átgondolt és világos üzenetet közvetítő fajtaösszetétellel rendelkeznek: náluk valóban minden a hagyománytisztelet és a kísérletezés egyensúlyáról szól. A klasszikus szekszárdi fajták (kadarka, kékfrankos) mellett szép válogatással rendelkeznek világfajtákból (cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah), egyúttal pedig olyan különlegességeket is telepítettek, mint a dél-francia eredetű viognier és tannat, valamint az olasz sagrantino. A folyamatos korszerűsítésnek köszönhetően ma már egy, minden szőlőfajta speciális igényét kielégítő feldolgozót és érlelő teret is magukénak mondhatnak. 


Heimannék borai Szekszárd legszebb arcát mutatják: elegánsak, kifinomultak,
részletgazdagok és tökéletes egyensúlyban lévők. Kitűnő ár-érték arányú kadarkájuk és kékfrankosuk könnyedebb és jó ivású, merlot-juk maga a gyümölcsös elegancia, évente változó összetételű Stílusgyakorlatuk pedig amellett, hogy mindig újabb meglepetést hoz, érzékletes példája egy nyitott, de a célját soha szem elől nem tévesztő borász izgalmas útkeresésének. És ha már az útkeresésénél tartunk: termőre fordultak a francia és olasz különlegességek, úgyhogy érdemes lesz nyitott szemmel járni!


2016. október 25. kedd 19:00
Heimann borvacsora

Csodálatos Szekszárdi Heimann borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár:Fuxli 2015

Viognier 2015
Zöldséges lazac mignon, borhabbal

SXRD 2015
Meleg meggyleves, bárány gombócokkal

Céh Kereszt Kadarka 2015
Kacsa és jérce érmék, kadarkamártással és szarvasgombás burgonyapürével

Birtokbor 2013
Hasaalja tekercs, algás-miso-s udon tésztával

Barbár 2012
Szarvasgerinc és comb, burgonyafánkkal, diós pesztóval és mandulával

Franciscus 2011
Cékla, feketeribizli, étcsokoládé, körte
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12



A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő


Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése