Egri Borvidék
Bolyki Pincészet
Bolyki János - saját bevallása szerint - csak lassan vált a bor megszállottjává. 1998-ban fogott szőlőtelepítésbe, közben szőlész-borász diplomát is szerzett. Ha belépünk Losonczi-völgyben található, kőbe vájt, rendkívül impozáns pincéjébe, azonnal érezhetjük, hogy ez a szerény, mosolygós fiatalember a 30 méter magas falak között komolyan veszi, amit csinál.
„ Minden a termésen múlik, célom a dűlők képességeinek megmutatása. "
Gyermekkorában szülei háztáji szőlőterületein játszott, de akkor még a szőlészet nem tartozott kedvenc tevékenységei közé. 10-12 éve érzi igazán magáénak és szereti a szakmát. Csak saját alapanyagból dolgozik, idén először tudja kihasználni a pincekapacitást, mert összes területe termőre fordult. 25 hektáron gazdálkodik, úgy gondolja, 2-3 év múlva 100 000 palack körül tud majd értékesíteni. A környékbeli fiatal borászok a mai napig sokat segítenek egymásnak, sokat tanult tőlük. Járt külföldön is tapasztalatot gyűjteni, legutóbb Ausztráliában. Két borversenyre szokott nevezni, a Pannon Bormustrán és a borok bordeaux-i olimpiáján jelenik meg. 2003-ban készítette első borait, úgy véli, segítségére volt az évjárat, mert első borával, egy bikavérrel már Bordeaux-ban ezüstérmet nyert. Ekkor is tudta, hogy a piac telített, és csak nagyon jó minőségű és kedvező ár-érték arányú borokkal lehet fennmaradni. Vallja, hogy a minőség a legfontosabb.
A területek
Fertő: 2,2 Kékfrankos / Kisgalagonyás: 0,8 Blauburger / Kerékkötő: 0,9 Hárslevelű
Marinka:1,2 Királyleányka / Középbérc: 3,7 Hárslevelű; 2,8 Merlot; 0,7 Blauburger; 1,7 Sauvignon Blanc; 0,5 Menoir; 0,4 Kadarka Határrajáró: 2,5 Cabernet Franc; 2,5 Portugieser; 5 Kékfrankos
Kistibrik: 0,5 Zweigelt; 0,5 Kékfrankos.
http://www.bolykipinceszet.hu/
2017. március 28. kedd 19:00
Bolyki János borvacsora
Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb Bolyki János pincéje és borai! A birtok borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk, Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.
Istenhozottpohár: Egri Csillag 2016
Sauvignon Blanc 2016
Borhab, citrusokkal
Rosé 2016
Krúdy Gyula hal levese, a'la Chef
Bikavér 2015
Gyöngytyúk rolád, pak choi-jal
és fokhagyma fagyival
Cabernet Franc 2013
Kacsamell érmék, kacsanyelvvel
és Benedek tojással
Bolyki és Bolyki 2012 (Bikavér Superior)
Grillezett marharostélyos, szarvasgombás fánkkal
és Chimichurri szósszal
Meta Téma 1. szüret
Körte, sárgabarack, fehér csokis merring,
menta fagyi, angol zeller
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef és a Solier Cafe csapata
06-20-396-55-12
A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése