2017. október 27., péntek

Orsolya Pince

Az Egri borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke!Eger igazán gazdag középkori múlttal rendelkező borvidék, riolittufa talajba vájt pincékben, Eger föld alatti labirintusában érnek ma is a híres egri borok.
Az Orsolya Pince a Bükk lábánál, Ostoroson található, kis családi birtok!
5 hektár szőlő, 4 dűlő, 9 féle szőlőfajta és sok-sok érdekes bor!- Ezekről szól az Orsolya Pince.



"1998 januárjában vettük az első szőlőnket Ostoroson – ez egy tíz évvel korábban telepített Olaszrizling ültetvény volt. Az első években csak saját fogyasztásra készítettünk bort, a szőlőtermés nagyobbik részét értékesítettük. Ez ekkor még csak másodállás volt, hisz mindketten alkalmazott borászként dolgoztunk itt az Egri Borvidéken.

A szőlőterülethez pincére is szükség van – hosszas keresés után bukkantunk rá Ostoroson, a falu végén arra helyre, amely mai napig a központja a borászatunknak. 



Egy régi tornácos parasztház, nagy kerttel, kis pincével – nagyon megtetszett nekünk. Azóta sok
2001-ben készült először kereskedelmi mennyiség a pincénkben. Ezekből készült első borunk, egy Egri Bikavér, amely Kékfrankos, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon házasításából állt össze. Két év érlelés után, 2003 nyarán került forgalomba.
minden megváltozott már itt, a szomszéd pincéket, a szomszéd kerteket megvéve tovább bővültünk.



A szőlőterületek az évek során lassan növekedtek. Telepítettünk 2003-ban, 2005-ben, 2009-ben, 2016-ban. Vettünk, eladtunk területeket, lecseréltünk szőlőfajtákat – ahogy nőtt a tudásunk a borvidékről, egyre pontosabban tudtuk, melyek a nekünk legmegfelelőbb dűlők. Jelenleg 5 hektár területen gazdálkodunk, az általunk legjobbnak gondolt dűlőkben: egri Sík-hegy, az ostorosi Macskás-tető, Tag, a novaji Öreg-hegy. Ez a birtokméret, ami családi keretek között jól kézben tartható és átlátható.






A pincét is bővítettük, jelenleg négy pinceágunk van, összesen 80 méter hosszan. A legmélyebb
forrás: https://orsolyapince.hu/rolunk/
ponton több mint 20 méterrel vagyunk a föld alatt. Az optimális páratartalom és hőmérséklet megfelelő körülményeket biztosít a borok hosszú ideig tartó érleléséhez.






Különleges borbarangolás az Egri borvidék lankái között.


Csodálatos Borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a Pincészet Borászának személyes közreműködésével!



2017. November 21. kedd 19:00

Orsolya Pince- borvacsora 



 Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.


A borvidék pincészetei közül az egyik legizgalmasabb az Orsolya pince és borai!
A birtok borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk, Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.



Istenhozottpohár: Sík-hegy Leányka 2016

Olaszrizling 2016
Mandulás csirkemell galantin

Abrakadabra 2015
Csicsóka krémleves, citrusos lazactatárral

Furmint 2016
Kacsamell érmék, risotto ropogóssal és körte chutneyval

Kadarka 2016
Ropogós malackaraj, kápia krémmel és pirított nudlival

Merlot 2016
Marhahasaalja, aszalt meggyel és paszternákkal

Késői szüretelésű Furmint 2016
Körte, aszalt barack, méz, karamell, tejcsoki
 




A menüvel hamarosan jelentkezünk!




Szeretettel várjuk!


Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 
 
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12





A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő 



Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése