Horváth József Ráspi megkerülhetetlen tényezője a hazai borvilágnak. Van, aki rajong a boraiért, van, aki nem szereti, de senkit nem hagy hidegen.
Munkásáráról így nyilatkozik:
"Munkánk szellemisége és alapvető célkitűzései: ALKOTNI, ELKÁPRÁZTATNI!
Borász családban születtem, kicsi gyermekkorom óta ott voltam a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisánál. Vendéglátást tanultam, és sok-sok évig dolgoztam úgy a szakmában, hogy nem találtam a szépségét, ezért sokfelé szerencsét próbáltam, kerestem a mélységét és a szépségét. 1994-ben nyílt éttermünkben és borászatunkban is az alapfilozófia: nem szeretnék semmiféle elvárást teljesíteni, nem figyelem, hogy mit szeretne a piac, vagy, hogy mi a trendi. Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében, a természet által megalkotott ízek megtartásával készítek, nagyon fontos a nyersanyag tisztelete, és a természet iránti alázat, ez nemcsak a konyhánkra, hanem a borászatunkra is érvényes." Ráspi
"Végy csillámpalát, majd facsard ki a levét. Ha megvagy, palackozd le!
Ráspi egy igazi egyéniség. Mind éttermében, mind pedig pincéjében, a megszokottól eltérő kerékvágásban haladnak a dolgok, erről úgy általában senki sem nyit vitát... Borai a legnehezebb olvasmány kategóriában neveznek, s ennek megfelelően sokan tolják homlokukra a szemüveget, amikor az első kortyot megízlelik. Ugyanis olyan borok ezek, mintha nem is szőlőből készülnének, hanem egyenesen a csillámpala kifacsart levét töltené a palackba. "Kő-Juice". Talán így lehet legjobban körülírni annak a bornak a típusát/stílusát, amit a Fertőrákos környéki, nagy tehetségű szőlőterületek terméséből a palackba segít. Ha valaki még nem találkozott terroir borral, de kiváncsi, hogy az milyen is lehet, bontson fel egy palack Ráspi bort, s a kérdés, nem kérdés többé!".......tovább az interjúhoz
forrás: http://www.pincearon.huRáspi egy igazi egyéniség. Mind éttermében, mind pedig pincéjében, a megszokottól eltérő kerékvágásban haladnak a dolgok, erről úgy általában senki sem nyit vitát... Borai a legnehezebb olvasmány kategóriában neveznek, s ennek megfelelően sokan tolják homlokukra a szemüveget, amikor az első kortyot megízlelik. Ugyanis olyan borok ezek, mintha nem is szőlőből készülnének, hanem egyenesen a csillámpala kifacsart levét töltené a palackba. "Kő-Juice". Talán így lehet legjobban körülírni annak a bornak a típusát/stílusát, amit a Fertőrákos környéki, nagy tehetségű szőlőterületek terméséből a palackba segít. Ha valaki még nem találkozott terroir borral, de kiváncsi, hogy az milyen is lehet, bontson fel egy palack Ráspi bort, s a kérdés, nem kérdés többé!".......tovább az interjúhoz
Novemberben a Soproni borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb Ráspi Pincéje és borai! Horváth József személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.
November 20. kedd 19:00
Ráspi Pince
Istenhozottpohár
Tündér Furmint Cuvée 2011
Kacsamáj mousse, meggyel
Kékfrankos válogatás 2009
Vargánya krémleves, tepertős pogácsával és koriander habbal
Mágus cuvée 2009
Csicseriborsós bárány szamósza
Cabernet Sauvignon 2009
Konfitált libacomb, szilva texturákkal
Merlot 2008
Szarvas bélszín, cékla grateinnel és pecsenyemártással
Máté cuvée 2005
Étcsokoládé, aszaltmeggy és áfonya, chili, narancs, datolya
Kékfrankos jégbor 2011
Vendég Chefünk: Haraszti Zsolt
November 20. kedd 19:00
Ráspi Pince
Istenhozottpohár
Tündér Furmint Cuvée 2011
Kacsamáj mousse, meggyel
Kékfrankos válogatás 2009
Vargánya krémleves, tepertős pogácsával és koriander habbal
Mágus cuvée 2009
Csicseriborsós bárány szamósza
Cabernet Sauvignon 2009
Konfitált libacomb, szilva texturákkal
Merlot 2008
Szarvas bélszín, cékla grateinnel és pecsenyemártással
Máté cuvée 2005
Étcsokoládé, aszaltmeggy és áfonya, chili, narancs, datolya
Kékfrankos jégbor 2011
Vendég Chefünk: Haraszti Zsolt
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Vendég Chef és a Solier Cafe csapata
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése