A Gere Attila Pincészet neve egybeforr a Villányi Borvidékkel, a borászat mára a borvidék egyik legnagyobb pincészete lett.
A Gere család több generációra visszamenőleg borász ősökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila Pincészet sikertörténete a kilencvenes évektől kezdődött. Jelenleg a borászat 60 hektáron gazdálkodik és a nagy fajták: a Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir és Kékfrankos mellett hagyományos és ősi magyar fajták újratelepítésével is foglalkoznak.
A Gere család több generációra visszamenőleg borász ősökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila Pincészet sikertörténete a kilencvenes évektől kezdődött. Jelenleg a borászat 60 hektáron gazdálkodik és a nagy fajták: a Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir és Kékfrankos mellett hagyományos és ősi magyar fajták újratelepítésével is foglalkoznak.
A pincészet a ma létező legmodernebb borászati technológiát ötvözi a villányi borkészítési hagyományokkal. A szőlőt már az ültetvényen szelektálják, majd kis ládákba kézzel szüretelik. Szigorú terméskorlátozással, csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használnak fel.
Csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba, illetve fakádakba kerül. Itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.
A borok készítésekor a villányi termőtájra jellemző illat- és ízjegyek kifejezésre juttatása a cél. Ennek érdekében a feldolgozási technológia a lehető legkíméletesebb. Az erjesztést kizárólag a GERE birtokról szelektált, helyi élesztő törzsekkel végzik. Az erjesztést követően kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végeznek.
Csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba, illetve fakádakba kerül. Itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.
A borok készítésekor a villányi termőtájra jellemző illat- és ízjegyek kifejezésre juttatása a cél. Ennek érdekében a feldolgozási technológia a lehető legkíméletesebb. Az erjesztést kizárólag a GERE birtokról szelektált, helyi élesztő törzsekkel végzik. Az erjesztést követően kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végeznek.
A spontán biológiai almasav bomlás már a feldolgozó alatt található érlelő pincében, nagyrészt új, illetve használt 80%-ban magyar, valamint francia tölgyfahordókban megy végbe. A vörösborok átlagosan 14-18-hónapig érnek fahordóban, majd a hordós érlelést követően következnek a különböző házasítások. A palackozás során a pincészet csúcsborai nagyrészt szűretlenül lesznek letöltve, majd piacra kerülésük napjáig palackban érlelődnek tovább.
Gere Attila borvacsora
2014.04.29. kedd 19:00
2014.04.29. kedd 19:00
Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár: Gere Fehér Frici gyöngyözőbor 2013
Padlizsánhab, csirkenyárs, paradicsomzselé
Gere & Weninger Rosé Cuvée 2013
Tojásleves, paradicsomos derelyével
Gere Athus Cuvée 2011
Kacsával töltött gomba, "lecsó curryvel"
Gere & Weninger Pinot Noir 2011
Báránysült, szecsuáni borsos jus-vel, karalábé grateinnel
Gere Syrah 2011
Bélszín szeletek, gesztenyés burgonyapürével és áfonyás-szederraguval
Gere & Weninger Cabernet Franc sel. 2008
Solus desszert - Étcsokoládé, feketeribizli, kávé
Gere Solus Merlot 2008
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára: 9.900,- Ft
Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése