2014. március 28., péntek

Gere Attila Pincészete

 A Gere Attila Pincészet neve egybeforr a Villányi Borvidékkel, a borászat mára a borvidék egyik legnagyobb pincészete lett.

A Gere család több generációra visszamenőleg borász ősökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila Pincészet sikertörténete a kilencvenes évektől kezdődött.  Jelenleg a borászat 60 hektáron gazdálkodik és a nagy fajták: a Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir és Kékfrankos mellett hagyományos és ősi magyar fajták újratelepítésével is foglalkoznak.



A pincészet a ma létező legmodernebb borászati technológiát ötvözi a villányi borkészítési hagyományokkal. A szőlőt már az ültetvényen szelektálják, majd kis ládákba kézzel szüretelik. Szigorú terméskorlátozással, csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használnak fel.

Csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba, illetve fakádakba kerül. Itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.
A borok készítésekor a villányi termőtájra jellemző illat- és ízjegyek kifejezésre juttatása a cél. Ennek érdekében a feldolgozási technológia a lehető legkíméletesebb. Az erjesztést kizárólag a GERE birtokról szelektált, helyi élesztő törzsekkel végzik. Az erjesztést követően kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végeznek.

A spontán biológiai almasav bomlás már a feldolgozó alatt található érlelő pincében, nagyrészt új, illetve használt 80%-ban magyar, valamint francia tölgyfahordókban megy végbe. A vörösborok átlagosan 14-18-hónapig érnek fahordóban, majd a hordós érlelést követően következnek a különböző házasítások. A palackozás során a pincészet csúcsborai nagyrészt szűretlenül lesznek letöltve, majd piacra kerülésük napjáig palackban érlelődnek tovább.

Gere Attila borvacsora
2014.04.29. kedd 19:00


Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.

Istenhozottpohár: Gere Fehér Frici gyöngyözőbor 2013

Padlizsánhab, csirkenyárs, paradicsomzselé
Gere & Weninger Rosé Cuvée 2013

Tojásleves, paradicsomos derelyével
Gere Athus Cuvée 2011

Kacsával töltött gomba, "lecsó curryvel"
Gere & Weninger Pinot Noir 2011

Báránysült, szecsuáni borsos jus-vel, karalábé grateinnel
Gere Syrah 2011

Bélszín szeletek, gesztenyés burgonyapürével és áfonyás-szederraguval
Gere & Weninger Cabernet Franc sel. 2008

Solus desszert - Étcsokoládé, feketeribizli, kávé
Gere Solus Merlot 2008

Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára: 9.900,- Ft

Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése