Gál
Tibor Eger és a magyar borászat egyik legmeghatározóbb, nemzetközi
szinten is elismert alakja volt. Bejárta a világ minden boros táját,
nyomon követte a bor világában zajló eseményeket, figyelte az új
trendeket, folyamatosan tanulva korszerű tudással vértezte fel magát.
Közben azonban mindvégig a magyar borászat fejlesztésének, a magyar
borok minőségének emelése, hazai és nemzetközi hírnevük erősítése volt a
legfőbb célja.
2005. február 10-én az alapító Gál Tibor dél-afrikai szaktanácsadói munkája során tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezután családja vette át a birtok irányítását. 2011-ben a pincészet megsegítésére két csendestárs érkezett, akik célul tűzték ki Gál Tibor munkásságának továbbörökítését. Ettől az évtől a birtok szakmai vezetését ifj. Gál Tibor (Titi) vette át, aki külföldi és hazai tapasztalatai felhasználásával, a pincészet csapatával tervbe vette, hogy az ültetvények központjában létrehoz egy modern feldolgozót, valamint a turizmus fellendítésére és az Egri Bikavér hírnevének erősítésére megálmodott egy attraktív a mai kor szellemiségének megfelelő modern Bikavér múzeum és az ezt kiszolgáló egységek létrehozását. "Büszkék vagyunk a múltunkra, és büszkék szeretnénk lenni a jövőnkre is, ezért az újjáépítés elkezdődött…" (Ifj. Gál Tibor)
2005. február 10-én az alapító Gál Tibor dél-afrikai szaktanácsadói munkája során tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezután családja vette át a birtok irányítását. 2011-ben a pincészet megsegítésére két csendestárs érkezett, akik célul tűzték ki Gál Tibor munkásságának továbbörökítését. Ettől az évtől a birtok szakmai vezetését ifj. Gál Tibor (Titi) vette át, aki külföldi és hazai tapasztalatai felhasználásával, a pincészet csapatával tervbe vette, hogy az ültetvények központjában létrehoz egy modern feldolgozót, valamint a turizmus fellendítésére és az Egri Bikavér hírnevének erősítésére megálmodott egy attraktív a mai kor szellemiségének megfelelő modern Bikavér múzeum és az ezt kiszolgáló egységek létrehozását. "Büszkék vagyunk a múltunkra, és büszkék szeretnénk lenni a jövőnkre is, ezért az újjáépítés elkezdődött…" (Ifj. Gál Tibor)
A Gál Tibor Pincészet az egyedi
stílusú Egri Bikavér hírnevének visszaállítása, valamint az új fehér
cuvée, az Egri Csillag sikeres piacra juttatása mellett célul tűzte ki
egy világszínvonalú, de helyi értékeken alapuló pincészet és ökológia
birtok létrehozását.
Gál Tibor borvacsora
2014. december 16. kedd 19:00
Eger lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Gál Tibor Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Istenhozottpohár:Egri Csillag 2013
Almás zeller mousse, grillezett fogassal
Fuzio fehér cuvée 2011
Gombatea, aszaltszilvás polentával
Pinot noir 2012
Rántott feketegyökér, narancsmázas céklával
Kékfrankos 2009
Zöldteán füstölt kacsamell, sütőtökös mille feuille-lel
Bikavér Titi 2011
Bélszín szelet, pirított gombás nudlival, és parmezános jus-vel
Bikavér Superior 2011
Titi desszert
Mandarin, narancs, vanília, méz, gyömbér
Sauvignon blanc-Tramini (édes)
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Gál Tibor Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Istenhozottpohár:Egri Csillag 2013
Almás zeller mousse, grillezett fogassal
Fuzio fehér cuvée 2011
Gombatea, aszaltszilvás polentával
Pinot noir 2012
Rántott feketegyökér, narancsmázas céklával
Kékfrankos 2009
Zöldteán füstölt kacsamell, sütőtökös mille feuille-lel
Bikavér Titi 2011
Bélszín szelet, pirított gombás nudlival, és parmezános jus-vel
Bikavér Superior 2011
Titi desszert
Mandarin, narancs, vanília, méz, gyömbér
Sauvignon blanc-Tramini (édes)
Szeretettel várjuk!
A borvacsora ára 10.900,- Ft/ fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése