Vesztergombi Pincészet
A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borászkodó múltra.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet.
2009. március 17.
Istenhozottpohár:
Vesztergombi Ezerfürtű 2008
Cékla carpaccio, juhsajtos quiche-vel
Vesztergombi Rosé 2008
Tejfölös-paprikás fácán leves, húsával töltött raviolival
Vesztergombi Kadarka 2007
Grillezett nyúlgerinc filé, meggyes muffinnal, csipkebogyó mártással
Vesztergombi Merlot 2007
Bélszínérmék, grillezett sütőtök-puliszka roláddal, cumberland mártással
Vesztergombi Pinot Noir 2006
Szarvas bélszín áfonyás-lilakáposztával, szarvasgombás burgonyahabbal
Vesztergombi Bikavér 2005
Csokoládés sajt bonbon
Vesztergombi Turul Cuvée 2006
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése