Ezzel kicsit lemaradtam, ezért most egy évnyi lemaradást egyszerre pótolok.
Következnek a havi bormenük zanzásítva, hungaricum borokra hangolva:
2010 Furmint február:
Vargányás-kacsamájas pite, balzsamos madársalátával
Körtés-édeskömény krémleves, mandulás stanglival
Mangalica trilógia(tarja, kolbászka, velő),
pirított sufnudlival és almás-tormafagylalttal
Grillezett harcsa filé, mézes-narancsos zöldsalátával
Füstölt gomolyával göngyölt jércemell,
kakukkfüves erdei gomba mártással és pomme duchess-vel
Earl Grey-s csokoládé mousse, citromos angolkrémmel,
mandulás ropogóssal
Kerkaborum Vörcsöki Furmint 2008
Degenfeld Tokaji Furmint 2008
Szent Ilona Somlói Furmint 2007
Hárslevelű-Március
Csirkemájas quiche, rukkola salátával és
mazsolás-dijoni mustáros vinaigrettel
Rokfortos sajtkrémleves, citrus habbal
Bőrén sült fogas, barackmagolajos
körtés-diós frisé salátával
Jércemell camemberttel sütve,
narancs mártással, karottás rizottóval
Sertés szűz, póréhagyma mártással és
padlizsán krokettel
Vaníliás-passion fruit desszert,
mandulás mézes ropogóssal
St. Andrea - Hárslevelű 2007
Bock - Hárslevelű 2008
Degenfeld - Hárslevelű 2008 (félédes)
Irsai Olivér-Április
Avokádo mousse, rákkal és grape fruittal
Lazackrémleves, narancskenyér ropogóssal
Füstölt sonkával göngyölt kakukkfűves
csirkemell, marinált spárgával és mézzel
grillezett kukoricával
Citrusos-gyömbéres bundában sült
harcsa filé,ananászos-karottás pirított üvegtésztával
Vaníliás fehércsokoládé bavarois,
akáciás angolkrémmel, mandula krokanttal
Szőke Mátyás – Mátraaljai Irsai Olivér 2009
Nyakas Pince – Budai Irsai Olivér 2009
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése