Novemberben az Etyeki Debreczeni Szőlőbirtok látogatott Gödöllőre.
A Debreczeni-Ferenczi család két birtoka közül a nagyobbik (12 hektáros) szőlőbirtok az Etyek-Budai Borvidék-hez tartozó Csabdi-Vasztély község határában fekszik. A nagyrészt 7000 tőke/hektáros új ültetvény fele a jövőben a tradicionális pezsgő készítéshez ad alapanyagot, a másik része klasszikus, csendes borok termelését szolgálja. A szőlőfajták: Pinot Noir (4,5 ha), Chardonnay (4,2 ha), Sauvignon Blanc (2,3 ha), Sárga muskotály (1 ha).
A tulajdonosok birtokfilozófiájának lényege, hogy kizárólag saját szőlőből, a kiváló adottságú ültetvény erősen korlátozott termését feldolgozva készítsen nagy minőségű borokat évi 80-100 ezer palackos nagyságrendben.
Kecskegomolya és körte falatkák, mizuna salátán és házi tönköly kenyéren
Chardonnay 2008
Pikáns karalábé leves, marinált fogas tekerccsel
Sauvignon Blanc 2008
Kacsamell carpaccio, karamellizált füge raguval
Pinot Noir Rosé 2008
Házi füstölt sonkába göngyölt szűzérmék, dijoni mustáros mártással, vajon pirított burgonya nudlival
Chardonnay Barrique 2007
Bárány kebab, fűszeres szilva raguval és vargányás árpagyöngy rizottóval
Pinot Noir 2007
Posírozott körte, vanília bavarois, borhab
Chardonnay késői szüret (édes) 2008
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése