A bormenük folytatásaként májusban spárga ételeket párosítottunk a borok mellé:
Spárga menü - 2010 május
Spárga brulée, mesclun salátával
Borajánlás: Pannonhalmi Apátsági Pincészet-
Sauvignon Blanc 2009
Spárgakrémleves, sajtos rozskenyér
gombóccal
Borajánlás: St. Andrea – Sziráki Chardonnay 2007
Grillezett jércemell, spárgával és
turbolyás hollandi mártással
Borajánlás: Nyakas Pince – Irsai Olivér 2009
Gratinirozott zöldspárga, grillezett lazaccal
Borajánlás: St. Andrea – Napbor 2008
Epres-rebarbarás tartlette,vanília fagylalttal
Borajánlás: St. Andrea – Rosé 2008
Juhfark-Július
Kacsa rilette, barack chutney-val
Mentás zöldborsókrémleves,
kecskesajtkrémes krutonnal
Grillezett csirkemell, mazsolás-korianderes
répasalátával
Rántott csirkemáj, majonézes-zelleres
burgonya salátával
Grillezett karaj, pirított rókagombával
és leveles zöldsalátával
Málna mousse, csokoládé burokban
levendulás fehércsokoládé mártással
Lapossa – Badacsonyi Juhfark 2009
Rosé-Augusztus
Kocsonyázott zöldséges sertéssült, madársalátával
Hideg szilvaleves, puszedli fagylalttal
Rántott borjúláb sült bébi céklával, snidlinges majonézzel
Aszalt paradicsomos ravioli, sült karfiollal
Bárány lapocka, tökös lecsóval
„Töltött paprika” fehér paradicsom habbal
Fehércsokoládé mousse, ribizlivel
Légli Rosé 2009
St. Andrea Rosé 2009
Bock Rosé 2009
Gere Rosé 2009
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése