2011. március 11., péntek

Februártól-februárig 2.

A bormenük folytatásaként májusban spárga ételeket párosítottunk a borok mellé:

Spárga menü - 2010 május

Spárga brulée, mesclun salátával        
Borajánlás: Pannonhalmi Apátsági Pincészet-
Sauvignon Blanc 2009


Spárgakrémleves, sajtos rozskenyér         
gombóccal
Borajánlás: St. Andrea – Sziráki Chardonnay 2007

Grillezett jércemell, spárgával és       
turbolyás hollandi mártással
Borajánlás: Nyakas Pince – Irsai Olivér 2009

Gratinirozott zöldspárga, grillezett lazaccal 
Borajánlás: St. Andrea – Napbor 2008

Epres-rebarbarás tartlette,vanília fagylalttal  
Borajánlás: St. Andrea – Rosé 2008

Juhfark-Július
Kacsa rilette, barack chutney-val  
Mentás zöldborsókrémleves,          
kecskesajtkrémes krutonnal
Grillezett csirkemell, mazsolás-korianderes 
répasalátával
Rántott csirkemáj, majonézes-zelleres       
burgonya salátával
Grillezett karaj, pirított rókagombával       
és leveles zöldsalátával
Málna mousse, csokoládé burokban            
levendulás fehércsokoládé mártással

Lapossa – Badacsonyi Juhfark 2009



Rosé-Augusztus
Kocsonyázott zöldséges sertéssült, madársalátával
Hideg szilvaleves, puszedli fagylalttal
Rántott borjúláb sült bébi céklával, snidlinges majonézzel
Aszalt paradicsomos ravioli, sült karfiollal
Bárány lapocka, tökös lecsóval
„Töltött paprika” fehér paradicsom habbal
Fehércsokoládé mousse, ribizlivel

Légli Rosé 2009
St. Andrea Rosé 2009
Bock Rosé 2009
Gere Rosé 2009

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése