2010. október 22., péntek

Az első!

2008 januárjában tartottuk meg az első borvacsoránkat. Visszatekintve sokszor megmosolyogja magát az ember, de ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy két év alatt semmit sem fejlődtünk! :-)
Igazi vegyes felvágott! Különböző borvidékek, különböző pincék és borok.
Íme az első, Vince napi borvacsora menüsora:
Isten hozott pohár: Nyakas Pince, Irsai Olivér 2006 ( Az Év Bortermelője 2002)
Olivás-kecskesajtkarddal szíven szúrt házi kenyér
Figula Mihály, Balatonszőlősi Olaszrizling 2006 (Az Év Bortermelője 2000)
Zöldspárga krémleves, pesztós chipsszel
Szöllősi Pincészet, Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2006
Provance-i rákocskák, bíborszín salátán
Gere Attila, Villányi Rozé 2007 ( Az Év Bortermelője 1994)
Hirtelen sült kacsamell érmék, Merlot-s füge raguval, erdei gombás rétessel
Vincze Béla, Egri Merlot 2005 ( Az Év Bortermelője 2005)
Bélszín steak, erdei gyümölcsös Cabernet reduktummal, magos házi burgonya fánkkal
Gere Attila, Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 2004
Szeder parfait, keserű csokoládé kabátban, fehér csoki hóval
Tokaj Hétszőlő- Dessewffy Kastély, Tokaji Hárslevelű 2005
  (késői szüretelésű, különleges minőségű, édes)

 A szívenszúrt házi kenyér és a fehér csoki hó tetszett a legjobban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése