2014. január 23., csütörtök

Bóni László - DiBonis Borászat - Szabadka

A Szerémségben az ősidőkre nyúlik vissza a borkészítés hagyománya!
„A 15. században az egyik leghíresebb borvidék a Szerémség, az egyik leghíresebb bor a szerémségi bor. Galeotto Marzio (1427-1497), Mátyás udvarának történetírója, különösen a szerémi borokat emlegeti. Antonio Bonfini (1434-1503) a királyi kertek szőlőlugasáért és a szerémi borokért lelkesedik, Vitéz János (1408-1472) ugyancsak az aranyat termő szerémségi szőlőket dicséri."


A DiBonis borászat első szőlőjét 2004. ben ültette. Mára a Szabadkai-Horgosi borvidéken összesen 45.000 szőlőtőkével rendelkezik a borászat. Habár a borvidékre inkább a fehér szőlőfajták a jellemzőek, Bóni László mégis többségében vörös szőlőfajtákat telepített. A domináns szőlőfajták a borászatban Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Kékfrankos, Vranac, Sauvignon Blanc, Muscat ottonel, Chardonnay.






Februárban a Szabadkai-Horgosi borvidékre látogatunk és egy kiváló borászt köszönthetünk

A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a DiBonis Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Bóni László, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Gödöllőn, a Solierben! Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki! Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!


Február 25. kedd 19:00
DiBonis Pince borvacsora

Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.

Istenhozottpohár: DiSauvignon 2011

Vaníliás vajon sütött rákfarok, passion fruit coulis-
szal és ananász chips-szel
DiChardonnay 2010

Paradicsomos gazpacho, málnával és aszalt
paradicsomos grissinivel
DiRosé 2011

Kacsarilette, erdeigyümölcs chutney-val és
balzsamos mesclun salátával
DiVranac 2009

Bélszín érme, füstölt libamájjal, meggyes tejes
pitével és étcsokoládés glace-szal
DiFranc 2011

Szarvas tagine, zöldséges cous cous-szal
DiCabernet 2009

Secco desszert – Muskotályos pezsgő mousse,
fűszeres alma-körte ragu, mandulás sablée
DiSecco Rosé 2010

Aszalt szilvás étcsokoládé praliné
Almados

Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára: 10.900,- Ft

Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése