2014. május 24., szombat

Szepsy István

Szepsy István - A Borok Ura!


A World Wine Symposiumon másod ízben adták át a borvilág "Nobel" díját.  Ez a díj: “A Bor Ura” (Les Seigneur du Vin). Ezzel a díjjal nem egy adott év legjobb teljesítményét, hanem – mint a Nobel díj esetében- egy nagy életművet ismertek el.

Ezt az elismerést 2013- ban Szepsy István kapta!
GRATULÁLUNK!


"Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is.

A Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6
A Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú bor készül.
A Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve.
A Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550mm.
település 22 dűlőjében, Mád központtal.

A szőlészeti és borászati eljárás minden száraz borunk esetében ugyanaz. A munkák során minden tőke a saját igényeinek megfelelő elbánásban részesül, függően koruktól, típusuktól és elhelyezkedésüktől. A terméskorlátozás azonban minden esetben szigorú, maximum 0,4kg/m2.
A dűlőszelektált tételek azért születhetnek, mert mindenképpen szeretnénk megmutatni egy-egy parcella vagy terület általunk különlegesnek, egyedinek vélt karakterét." 
forrás: http://www.szepsy.hu/

Júniusban a Tokaji borvidékre, Mádra látogatunk és az ország legjobb borászát Szepsy Istvánt köszönthetjük Gödöllőn, a Solierben!


Szepsy István csak ritkán vállal el borvacsorát és a Solier Cafét az a megtiszteltetés érte, hogy a kevesek közé tartozhat!

Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!

A Tokaji borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék és azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország pincészetei közül a legkiválóbb a Szepsy Pincészet és borai!
A birtok tulajdonos-borásza, Szepsy István személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Június 17. kedd 19:00
Szepsy István borvacsora


Istenhozottpohár: Nyulászó Cuvée 2011.
Almapürével töltött zeller canneloni, gorgonzola habbal
Úrágya Furmint 2011.
Hideg tök velouté, harcsa fasírttal
Birtok Furmint 2012.
Nyúlgerinc filé citrusos bundában, "káposztasalátával" és szalonna morzsával
Királydülő Hárslevelű 2010
Borjúnyak, mustáros polentával, grillezett körtével és dió olajos jus-vel
Szent Tamás Furmint 2006
Grillezett kacsamáj terrin, sárgabarackos kuszkusszal, édeskömény zselével, karamellizált mandulával
Szamorodni 2009.

Szepsy desszert
Mangó, sárgabarack, csokoládé, vanília, méz
Aszú 2006.

Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12

A borvacsora ára: 10.900,- Ft

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=IxN3Em






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése