2014. október 23., csütörtök

Takler Pincészet

A Takler Pincészet a Szekszárdi-borvidék egyik leghíresebb borászata, amely kitűnő vörös borairól híres. A Takler család immáron két évszázada foglalkozik bortermeléssel.
Takler Ferenc mellett immáron két fia: András és ifjabb Ferenc is részt vesz a borgazdaság vezetésében. Jelenleg 36 hektár szőlőn gazdálkodik a Takler Pincészet és boraik már ismertek a tengerentúlon is.
Takler Ferenc e képen mutatja be a családi pincészetet:
"Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig. Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk. Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraink 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek."
forrás: http://www.takler.com/



"A Takler borai elképesztően összetettek: egyszerre szekszárdiasan gyümölcsösek és villányiasan tanningazdagok. Ráadásul minimum egy fajtában, a kékfrankosban olyan magaslatokra jutott el, ahová korábban csak Franz Weninger ért föl, s még ebben a műfajban is érdemes különbséget tenni. A balfi szőlőkön termett kékfrankos zavarba ejtően vastag, mégis játékos, a szekszárdi dombokon termett pedig hihetetlenül komplex, ugyanakkor nagyon jó ivású, kedves bor. Olyan, amilyennek korábban senki sem ismerte a kékfrankost."
forrás: http://www.elitbor.hu/boraszat/Takler-Ferenc 

Takler borvacsora
2014. november 18. kedd 19:00

 Szekszárd lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Takler Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.

Istenhozottpohár: Pinot Noir Rosé 2014.

Libamáj mousse, chilis-mazsolás raguval
Kadarka 2012.

Sült kacsaleves, szezámos palacsintával
Cabernet franc 2012.

Kacsarolád, sütőtök mousse-szal
Merlot 2011.

Sült libamell, meggyes-lilakáposztás burgonyatekerccsel
Kékfrankos Reserve 2012.

Szarvas gerinc, csicsóka pürével és szedres jus-vel
Regnum Cuvée 2007.

Takler desszert
Étcsokoládé, feketeribizli, grape fruit, szecsuánibors
Syrah Reserve 2011.
 

Szeretettel várjuk!

A borvacsora ára 10.900,- Ft/ fő


http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése