
A 60 hektáros birtok az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőik Eger, Egerszalók, Demjén,
A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez.
Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítanak elő. Az ültetvények között egyaránt találunk régi és új telepítéseket.
Az új telepítéseknél a legkorszerűbb művelésmódokat alkalmazzák. Ezen dűlőkben a termesztés az agrár környezetgazdálkodási program keretein belül történik. Az ültetvényekben ernyő illetve Guyot művelésmóddal dolgoznak.
A Két legfontosabb dűlő a mára már sokaknak ismerősen csengő Paptag (10 ha) és Gesztenyés (6 ha). Ezen két dűlő adja minden évben a pincészet csúcs vörösborait.

Az egri Kőlyuk pincesoron riolittufába vájt pincészet optimális körülményeket biztosít a vörösborok
-Palackos tároló érlelő:
Csak kiváló minőségű borok kerülnek, palackozásra és forgalmazásra.
Palackos tárolóikban közel 500.000 palack tárolására és érlelésére van lehetőség.
-Ászok hordós érlelő:
A családi pincészet jelen pillanatban 17.000 Hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 9.000 Hl ászokhordó.
A borok érlelését különböző méretű fahordókban végzik, a hagyományos, kisebb méretű, 5-20 Hl-es "ászok" hordóktól a 140 Hl-es hordókig, valamint újabban a terjedőben lévő 225 literes barrique-ban. Az érlelés ideje a bortól, és a piaci céloktól függően 1-2 év is lehet.
Novemberben az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a Juhász Testvérek Pincéje és borai! Juhász Ádám személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló borait, amelyek mellé Chefünk Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.
November 24. kedd 19:00
Juhász Testvérek Pincészet borvacsora
Istenhozottpohár: Juhász Sauvignon Blanc 2015
Egri Csillag 2014
Kakukkfüves üvegtészta, rákszirommal
Juhász Rosé 2015
Meleg málna consommé, szilvabefőttel és kacsafasírttal
Egri Pinot Noir Grand Selection 2012
Lazac, hurmaraguval és édesköményes-feketereteksalátával
Egri Bikavér Selection 2011 Kékfrankos-Blauburger-Merlot-Cabernet Sauvignon
Házikolbászkák, "lencsefőzelékkel"
Paptag 2011 Merlot-Cabernet Franc-Cabernet Sauvignon
Bárányborda, aszaltmeggyes hecsedli mártással és fenyőmagos burgonyakrokettel
Gesztenyés 2012 (Merlot)
Étcsokoládé tart, meggymousse-szal és korianderes kiwi raguval
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef és a Solier Cafe csapata
A borvacsora ára 11.900,- Ft/ fő
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése