2016. május 23., hétfő

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borvacsora

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet a 2003-as évjárattól ismét készít bort. A bencés apátok már a
középkortól kezdve művelték ezt a mesterséget, a pannonhalmi borról azonban az utóbbi ötven évben vajmi keveset hallottunk. A pincészet 2001-ben nagyszabású telepítésekbe kezdett, olyan szőlőfajták kerültek a "három dombra", melyek kitűnően érzik magukat e kissé hűvös klímán: rajnai rizling, olaszrizling, sauvignon blanc, tramini, chardonnay és pinot noir. A pincészet kialakítása és a telepítések Gál Tibor irányítása alatt történtek, és szintén az ő kezei alatt nevelkedett az a fiatal vincellér is, aki ma a birtokot vezeti: Liptai Zsolt.

A pincészet hozzávetőleg 50 ha területen gazdálkodik, ültetvényei jórészt a korábbi főapátsági területeken, 6 nagyobb dűlőben helyezkednek el: a Széldomb I.-II. dűlőkben Pannonhalmán (új telepítés; 9 + 4 ha), az écsi Babszökő-dűlőben (új telepítés; 10,2 ha), a ravazdi Tavaszó-dűlőben (új telepítés; 13,45 ha) valamint a pannonhalmi Packalló- és Cseresznyés-dűlőkben (régi és új telepítésű, vásárolt ültetvények; 12 ha). A könnyű, gyümölcsös Tricollis és a minden évben az apátság védőszentjének, Szent Mártonnak napjára készülő St. Martinus Cuvée mellett telt fajtajelleges traminit és reduktív iskolázású, élénk savú Rajnai Rizlinget, valamint fahordós érlelést is kapó Sauvignon Blanc-t palackoznak. A tartalmas házasításokat fehérben a 2006-ban először készült Hemina (chardonnay, pinot blanc, olasz rizling) képviseli, míg ugyancsak ebben az évben látta meg először a napvilágot az Infusio névre hallgató merlot-cabernet franc küvé, mely érett karakterével, telt gyümölcsösségével és bársonyosságával azonnal a Borfogyasztók egyik kedvence lett.

Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!


A Pannonhalmi borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül a legkiválóbb az Apátsági Pincéaszet és borai!
A birtok borásza,  személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.

Június 14. kedd 19:00
Pannonhalmi Apátsági borvacsora

Istenhozottpohár: Rosé 2015

Sauvignon Blanc 2015
Tárkonyos tápiókagyöngyök

Rajnai Rizling 2015
Uborkaleves, garnélával

Hemina fehér 2015
Grillezett lazac filé, levendulás-tejszínes-erdei gombás nudlival

Hemina vörös 2014
Sült kacsacomb, fahéjas-bundás almával, rizskrokettel és szeder jus-vel

Pinot Noir 2015
Marhahátszín, juhtúrós polentával és aszaltcseresznyés jus-vel

Bencés Meggylikőr
Meggy, Csoki, Kiwi, mandula
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése