2016. október 25., kedd

St.Andrea Szőlőbirtok - borvacsora

Ma már szinte közhely, hogy a jó bor a szőlőben születik. Ahogy a különleges
bor is különleges termőterületeken. Kevés olyan bormesterünk van, akire a termőhelyek sajátosságai iránti figyelem, a dűlők szavára hallgatás inkább jellemző lenne, mint Lőrincz Gyurira. Egész sor dűlőszelektált bort készít, fehérben elsősorban chardonnay-ból, vörösben pedig pinot noir-ból, ezzel a két - nem meglepően - burgundi fajtával igyekszik tolmácsolni az egerszalóki, egerszóláti, demjéni területek karakterét. Az elmúlt évek során a Ferenchegy-, a Kovászó-, a Hangács-, a Paptag-, a Tóbérc-dűlő kedves ismerősünk lett, kezdjük már megtanulni, hogy melyik ad légiesebb, melyik tömörebb, melyik minerálisabb, melyik gyümölcsösebb karakterű borokat. Az elmúlt évben pedig a szinte kultikus helynek számító Nagy-Eged-hegyen is telepítésbe fogott, azaz újabb hamarosan újabb boros izgalmakra is számíthatunk.

A dűlőszelektált tételek mellett persze birtokborok is készülnek a St. Andrea pincészetben, melyek, fehérben és vörösben egyaránt, a fajták és a termőhelyek sokféleségéből születő harmóniával az egri fehér- és vörösbor karakterét, a klasszikus egri illatokat és zamatokat kívánják megmutatni. A Napbor és nagytestvére, az Örökké fehérben, az Áldás és a Merengő, mindkettő egri bikavér, vörösben.


Boraiban Lőrincz Gyuri a fajták és a dűlők mellett a modern technológiákat, a hosszan tartó kisfahordós érlelést és a tradicionális pinceműveleteket is elegánsan ötvözi. A biodinamika híve a szőlőben és a pincében egyaránt, vörösborait például kizárólag tojásfehérjével deríti.

Lőrincz György, ahogy borai is, különleges ember. Finom szavú, figyelmes, kreatív. És a borszeretők szerencséjére, borász.

Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat. A borvidék pincészetei közül a legkiválóbb a St.Andrea Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Dr Lőrincz György, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
2016. november 22. kedd 19:00

St.Andrea borvacsora

Csodálatos borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.

Istenhozottpohár:Napbor 2015

Örökké 2014

Rozé 2015

Pinot noir 2013

Áldás 2014

Hangács 2012

Kedves 2014 (késői)


Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12



A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő


Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f
 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése