A
Soproni borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi
hagyományokkal
rendelkező szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon 1400 hektáron terül el.
Luka Enikő boraival kiérdemelte, hogy egy meglehetősen szűk borkészítői kör tagja legyen Magyarországon. És, még ha jó is a marketing, szépek is címkék, elegáns is a kóstolóterem, ez mind-mind nem lenne elég az „elit klubhoz” tartozáshoz, ha a borok nem lennének jók.
Csodálatos Soproni borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet borászának szakértő közreműködésével.
06-20-396-55-12
rendelkező szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon 1400 hektáron terül el.
A
Fertő tó partját övező termőterületek különleges sajátossága, hogy a
vízfelület tükörfelületként felerősíti a napfény melegítő, érlelő
hatását és a tó párolgásával együtt kedvező klímát biztosít. A talaj
szerkezete, a löszben-csillámpalában, illetve agyagban való gazdagsága –
megfelelő alapot teremt egy kiváló szőlőkultúra megteremtéséhez.
Az
itt termett borok savhangsúlyosak, tanninban igen gazdagok, melyek
elsősorban az igényes fogyasztók körében kedveltek. Más borvidékek
bortermelői is előszeretettel vásárolják a soproni bort, hogy a
sajátjaikkal házasítsák.
A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.
Luka
Enikő az apai örökséget vitte tovább és nagyon fontos dolgot tett/tesz:
édesapja halála után sem adta fel az álmokat és megy tovább a
megkezdett úton, nem is kevés sikerrel. Nagy feladat továbbmenni és nehéz ügy fennmaradni.
Enikő továbbment és azóta rengeteg dolog történt: a pincészet komoly
nevet szerzett magának, elkészült már az új pince és kóstolóhelyiség is,
és mindeközben Enikő is sokat tanult és mind a mai napig kimegy a
szőlőbe, metsz, zöldmunkázik, szüretel.A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.
Luka Enikő boraival kiérdemelte, hogy egy meglehetősen szűk borkészítői kör tagja legyen Magyarországon. És, még ha jó is a marketing, szépek is címkék, elegáns is a kóstolóterem, ez mind-mind nem lenne elég az „elit klubhoz” tartozáshoz, ha a borok nem lennének jók.
Solier borvacsora –Soproni borvidék
Luka Pincészet
2016.december 13. kedd 19.00
Csodálatos Soproni borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár:Rosé 2015
Zweigelt 2015
Kékfrankos 2015
Pinot Noir 2015
Cabernet Sauvignon 2012
Szívhez Közel 2012
Turán 2013
Zweigelt 2015
Kékfrankos 2015
Pinot Noir 2015
Cabernet Sauvignon 2012
Szívhez Közel 2012
Turán 2013
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!06-20-396-55-12
A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése