Mór, Magyarország legapróbb borvidéke, ahol jellemzően fehérborok készülnek. A meghatározó fajta, az
Ezerjó
mellett a Leányka, a Tramini, a Rizlingszilváni, a Zöldveltelini és az
Ezerfürtű. Ezekből készít emlékezetes nedűket Miklós Csabi, aki osztja a
helyi mondást, miszerint: „a móri bor meszes, aki issza eszes".
Móron
termel szőlőt és készít borokat édesapjával, a helyi tűzoltó
elöljárósággal manufakturális módon Miklós Csabi. Apa és fia szerint Mór
az egyik legjobb adottságú magyar borvidék, az itt termő Ezerjót, mint
Hungarikumot pedig igen kiváló fajtának tartják, amelyek olyan
fantázianevű borokban öltenek testet, mint a Mámor, a Csoda, a Nem
férünk a bőröndbe, a Demi Mór, a Roger Moor vagy a Marilyn Mórról.
"szenvedélyes hétköznapok...
sok kedvenc pillanatom van.
az egyik legkedvesebb például az, amikor pár köteg virággal közelítek az Ezerjó utca felé. közben azon agyalok, hogy hogyan fogom elrendezni, hogy a vendégeimnek a legjobban tetszen. érdekes módon szeretek rózsával dekorálni, viszont jól mutat a présházban a gerbera, liliom, jácint és a hortenzia is. ezek után szeretem azt is, amikor a vendégek habzó borral a kezükben kíváncsiskodva mosolyognak, hogy imádják ezeket az illatokat, ami a pohárból és a vázából együttesen áradnak. szóval szerencsés vagyok. szép feladatok, gyönyörű környezetben. egy szó, mint száz, ez ezerjó. és itt most nem csak a szőlőfajtákra gondolok, hanem a móri miliőre. a gondos és szenvedélyes hétköznapokra, a szőlészeti és borászati alkotó munka érték teremtésére és a vendégeink őszinte elismerő mosolyára is. nekünk ezerjó.
hogy mit érdemes tudni rólunk?
sok kedvenc pillanatom van.
az egyik legkedvesebb például az, amikor pár köteg virággal közelítek az Ezerjó utca felé. közben azon agyalok, hogy hogyan fogom elrendezni, hogy a vendégeimnek a legjobban tetszen. érdekes módon szeretek rózsával dekorálni, viszont jól mutat a présházban a gerbera, liliom, jácint és a hortenzia is. ezek után szeretem azt is, amikor a vendégek habzó borral a kezükben kíváncsiskodva mosolyognak, hogy imádják ezeket az illatokat, ami a pohárból és a vázából együttesen áradnak. szóval szerencsés vagyok. szép feladatok, gyönyörű környezetben. egy szó, mint száz, ez ezerjó. és itt most nem csak a szőlőfajtákra gondolok, hanem a móri miliőre. a gondos és szenvedélyes hétköznapokra, a szőlészeti és borászati alkotó munka érték teremtésére és a vendégeink őszinte elismerő mosolyára is. nekünk ezerjó.
hogy mit érdemes tudni rólunk?
és már jön is a válasz…, mert szeretek bort inni. szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. igen, csak azért választottam ezt a gyönyörű és vivid mesterséget. igazából mázlim is volt, valljuk be. van egy egészséges családi hátterem. édesapám, aki tűzoltó, mindent megtesz a szőlőben a szép, tartalmas és biztonságos termés érdekében. édesanyám, aki a vendégvárás mellett táncot is okít, szemfülesen figyeli vendégpoharaink ürülését és persze a Tesóm, Kata, ő a csomagolás, és dekorációfelelős. így könnyű, tudom.
bizony
nem az ugrik be elsőnek, hogy mennyire összetett a szőlészkedés és
borászkodás. sokkal inkább a léggitározás, az egészséges és viszonzott
szerelem, amikor két oldalról süt ránk a nap. az élmények a
vendégeinkkel, a hangos, szűnni nem akaró, egészen hasfájásig tartó
nevetések. így igaz ez egy remek feladat, számtalan lehetőséggel arra,
hogy olyat alkossunk, amitől elégedetten, őszinte és igazi lelki békében
álmodjuk, vágyjuk jövőnket. Már volt olyan is, hogy elismerően
kóstolgattam borainkat. sőt, már egyszer majdnem teljes harmóniában is
voltam magammal bórkóstolás közben a pincém előtt, de csak majdnem...
még nem merek sokat beszélni magunkról, ambícióinkról, erőinkről. majd akkor ha megszelektálnak engem is a nehéz évjáratok. ha azokat is méltósággal tudom kezelni, akkor majd talán… elöljáróban pedig annyit, hogy minden jó, ha ezerjó." forrás: http://www.mikloscsabi.com/
még nem merek sokat beszélni magunkról, ambícióinkról, erőinkről. majd akkor ha megszelektálnak engem is a nehéz évjáratok. ha azokat is méltósággal tudom kezelni, akkor majd talán… elöljáróban pedig annyit, hogy minden jó, ha ezerjó." forrás: http://www.mikloscsabi.com/
Miklós Csabi Borvacsora
2017. szeptember 26. kedd 19:00
Sauvignon Blanc 2016
Rajnai Rizling 2016
Lazactatár, avokádóval
Kékfrankos siller 2016
Hideg ribizli leves, borzselével és húsgombóccal
Királyleányka 2016
Vajhal filé, kukorica variációval
Zöld veltelíni 2016
Kakukkfüves teában érlelt fürj, erdeigombás nudlival
Fahordós ezerjó 2016
Bélszín érmék kacsamájjal és kelbimbó "főzelékkel"
Ezerjó késői 2016
Ezerjó desszert- alma, ananász, vanília, mandula, ezerjófagyi
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
Sauvignon Blanc 2016
Rajnai Rizling 2016
Lazactatár, avokádóval
Kékfrankos siller 2016
Hideg ribizli leves, borzselével és húsgombóccal
Királyleányka 2016
Vajhal filé, kukorica variációval
Zöld veltelíni 2016
Kakukkfüves teában érlelt fürj, erdeigombás nudlival
Fahordós ezerjó 2016
Bélszín érmék kacsamájjal és kelbimbó "főzelékkel"
Ezerjó késői 2016
Ezerjó desszert- alma, ananász, vanília, mandula, ezerjófagyi
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Haraszti Zsolt Chef és a Solier Cafe csapata
06-20-396-55-12
A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fő
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése