2018. május 5., szombat

Demeter Endre- Demetervin borvacsora

A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta. Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál található
A tokaji bor kitűnőségét a Hegyalja talajának és éghajlatának sajátos együtt hatása alakította ki.
Az UNESCO Világörökség Bizottsága 2002-ben felvette a világörökségi listára is Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven. E terület egyik magtelepülése Mád.

A legjobb Mádi hagyományokat folytatja a jogi doktorátussal és újságíróként jegyzett Demeter Endre, aki szakmai elmélyültségben és teremtő szenvedélyben követője Szepsy Istvánnak és Áts Károlynak.
Endre több diplomás, változatos és kalandokban gazdag előélete után, végül borásznak állt és a legendás Pulszky család egykori birtokán kezdte meg elhivatott munkáját.
A terület (8ha) dűlőiben (Betsek, Kakas, Király, Holdvölgy, Úrágya) szigorú hozamkorlátozás mellett, a szőlőnövény nagyfokú tiszteletével, biogazdálkodással termesztik a szőlőt (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály).
A Pincészetben szigorúan hagyományos módszerekkel készítik a borokat!
Nem használnak fajélesztőt, csak a hagyományos, zempléni fahordóban erjesztett és érlelt borok kerülnek forgalomba!


"Három egészen egyedi tényező adott egyben: a vulkáni talaj, a klimatikus adottságok és a a saját fajták – főleg a furmint, valamint az ehhez kapcsolódó szőlőtermesztési és bortermelési kultúra, amire világörökségi címet is kaptunk.

Ezen belül Mád az a település, amelynek határában nem csak a borvidék területeinek ötöde, és a világ első és máig használt eredetvédelme alapján az első osztályú területek nagy része található, de a mádi talaj ad egy olyan egyértelműen, a laikus számára is kikóstolható ízjegyet – természetesen megfelelő igényesség mellett – ami a világon megismételhetetlen karaktert ad a borainknak.
Mádon egyetlen cél lehet. A lehető legmagasabb minőség elérése, és helyi karakter legpontosabb bemutatása. Maximalizmusom eszközei a hagyománytisztelet, a modern technológia pontos ismerete, annak integrálása a borvidék rendszerébe, a bioművelés és az extrém terméskorlátozás.
A kicsiszolt zászlósborok, amelyek az Úrágya és a Király dűlők bemutatását célozzák olyan tételek, amelyekkel meg tudjuk értetni, hogy a bakművelésű meredek hegyoldalakat igenis meg kell tartani, mert olyan értékek vannak ott, amelyek ha eltűnnének, sokkal szegényebb lenne a világ. A legmagasabb mádi hegy, a Király visszatelepítése elég meredek gondolat volt annak idején 2004-ben, de belevágtunk, és ma már csodájára járnak.
Nagyon kevés olyan borászat van a világon, ahol az ültetvények közel fele bakművelésű, azaz csak kézzel művelhető extrém terület. Én élvezem ezt a kihívást, és nagyon remélem, hogy sokan megértik, miért hiszek abban amit csinálok.
Az első dűlőszelektált aszúnk a Királyból hamarosan megjelenik, ez az egy fajta, egy dűlő a csúcstermék végletekig való srófolása."
forrás: http://www.flyerz.hu/demeter-endre-egy-delceg-tokajbol/


Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy első osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!


A Tokaji borvidék lankáin, Mádon folytatjuk borbarangolásunkat.
A borvidék pincészetei közül az egyik legkülönlegesebb Demeter Endre Pincéje és borai!
A birtok borásza,  személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
2018.05.29. kedd 19:00

Istenhozottpohár: Délceg 2016


Élvezet 2016 (édes)
Nektarinos csirkenyárs, hársméz mousse


Furmint 2016
Kecskesajt, tárkonyos körtepürével és kenyérhabbal


Király Furmint 2015
Karfiol krémleves, mogyorós fogasgaluskával és barackkal


Úrágya ’57 furmint 2013
Glasszírozott malaclapocka, pak choi-jal és édesköményes rebarbara chutney-val


Szamorodni 2013 (édes)
Sült kacsacomb, mazsolaraguval, grillezett ananásszal és levendulás pirított nudlival


Aszú 6 puttonyos 2013 (édes)
D.E.sszert - Creme caramell, mézes-gyümölcsraguval, bodzazselével
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára 13.900,- Ft/ fő + szervízdíj

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése