2019. március 1., péntek

Figula Pincészet borvacsora

A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A hagyományok tisztelete mellett munkánk során felhasználjuk a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket.

Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban.

A jelenleg 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.





A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztünk borainkkal. Figula Mihály † többéves munkája elismeréseként a 2000. évben elnyerte hazánk legmagasabb szakmai elismerését, az „Év bortermelője” megtisztelő címet. A Magyar Bor Akadémia és az ország vezető borászatait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja volt. Munkásságát családja tisztelettel folytatja.

Pincészetünk elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk.

Fő fajtáink: Olaszrizling, Zenit, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon blanc, Sárgamuskotály, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Kékfrankos.

Boraink készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása. Választékunkban helyet kapnak a könnyű, gyümölcsös, fiatalos és a nagytestű, kései szüretelésű, hosszan érlelt borok is, amelyek természetesen a borászati technológiát is kettéosztják. Célunk egyedi pincestílus kialakítása, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez. forrás: figula.hu






Solier borvacsora –Balatonfüredi borvidék
Figula Mihály Pincészet
2019. március 26. kedd 19.00


Csodálatos Balatonfüredi borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet borászának szakértő közreműködésével. 

Istenhozottpohár: Bella Róza Rosé 2017

Chardonnay 2017
Csirke terrin, "waldorf salátával"

Száka Olaszrizling 2017
Mandulatejes-gyümölcsös jázmin tea "leves", mandulás ropogóssal

Öreghegy Olaszrizling 2015
Mandulás kéregben sült pisztráng filé,
pomelo salátával

Öreghegy Cabernet Sauvignon 2015
Grillezett kacsamell, feketecseresznyés búzapolentával és citomnádas jus-vel

Dörgicsei Merlot 2015
Borjú kolbász, grillezett szívsalátával, paszternák veloute-val és szedermártással

Bájoló 2017 ( félédes - szürkebarát - Sárgamuskotály házasítás)
Bájoló desszert - Passion fruit, tejcsokoládé,
mangó, ananász, sós karamell




 
Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ára 13.900,- Ft/ fő + szervízdíj

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése