2019. január 23., szerda

Luka Enikő borvacsora

Luka Enikő borvacsora

A Soproni borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi hagyományokkal
rendelkező szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon 1400 hektáron terül el.
A Fertő tó partját övező termőterületek különleges sajátossága, hogy a vízfelület tükörfelületként felerősíti a napfény melegítő, érlelő hatását és a tó párolgásával együtt kedvező klímát biztosít. A talaj szerkezete, a löszben-csillámpalában, illetve agyagban való gazdagsága – megfelelő alapot teremt egy kiváló szőlőkultúra megteremtéséhez.
Az itt termett borok savhangsúlyosak, tanninban igen gazdagok, melyek elsősorban az igényes fogyasztók körében kedveltek. Más borvidékek bortermelői is előszeretettel vásárolják a soproni bort, hogy a sajátjaikkal házasítsák.

A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.

A fehérborfajták közül a Zöld veltetlini, Chardonnay, Sauvignon blanc, Tramini, Irsai Olivér Zenit, Korai piros veltelini, Királyleányka emelhető ki.
Luka Enikő az apai örökséget vitte tovább és nagyon fontos dolgot tett/tesz: édesapja halála után sem adta fel az álmokat és megy tovább a megkezdett úton, nem is kevés sikerrel. Nagy feladat továbbmenni és nehéz ügy fennmaradni. Enikő továbbment és azóta rengeteg dolog történt: a pincészet komoly nevet szerzett magának, elkészült már az új pince és kóstolóhelyiség is, és mindeközben Enikő is sokat tanult és mind a mai napig kimegy a szőlőbe, metsz, zöldmunkázik, szüretel.

Luka Enikő boraival kiérdemelte, hogy egy meglehetősen szűk borkészítői kör tagja legyen Magyarországon. És, még ha jó is a marketing, szépek is címkék, elegáns is a kóstolóterem, ez mind-mind nem lenne elég az „elit klubhoz” tartozáshoz, ha a borok nem lennének jók.


Solier borvacsora –Soproni borvidék
Luka Enikő Pincészet
2019. február 26. kedd 19.00


Csodálatos Soproni borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet borászának szakértő közreműködésével. 
Istenhozottpohár: Rozé 2017

Zweigelt 2017
Sajtropogós eperchutney-val


Kékfrankos 2016
Kacsamáj mousse, szederraguval és kakaós kalács chips-szel


Merlot 2016
Paszternák krémleves, füstölt kacsamellel és aszalt áfonyával


Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csicsókapürével és sült kápiasalátával


Pinot Noir 2016
Szezámos bélszínfalatok, szilvaraguval és céklachips-szel


Steiner Magnum
Steiner desszert- étcsokoládé, feketeribizli, meggy, sóskaramell


 
Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára 13.900,- Ft/ fő + szervízdíj

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése