Luka Enikő borvacsora
rendelkező szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon 1400 hektáron terül el.
A
Fertő tó partját övező termőterületek különleges sajátossága, hogy a
vízfelület tükörfelületként felerősíti a napfény melegítő, érlelő
hatását és a tó párolgásával együtt kedvező klímát biztosít. A talaj
szerkezete, a löszben-csillámpalában, illetve agyagban való gazdagsága –
megfelelő alapot teremt egy kiváló szőlőkultúra megteremtéséhez.
Az
itt termett borok savhangsúlyosak, tanninban igen gazdagok, melyek
elsősorban az igényes fogyasztók körében kedveltek. Más borvidékek
bortermelői is előszeretettel vásárolják a soproni bort, hogy a
sajátjaikkal házasítsák.
A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.
Luka
Enikő az apai örökséget vitte tovább és nagyon fontos dolgot tett/tesz:
édesapja halála után sem adta fel az álmokat és megy tovább a
megkezdett úton, nem is kevés sikerrel. Nagy feladat továbbmenni és nehéz ügy fennmaradni.
Enikő továbbment és azóta rengeteg dolog történt: a pincészet komoly
nevet szerzett magának, elkészült már az új pince és kóstolóhelyiség is,
és mindeközben Enikő is sokat tanult és mind a mai napig kimegy a
szőlőbe, metsz, zöldmunkázik, szüretel.A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.
Luka Enikő boraival kiérdemelte, hogy egy meglehetősen szűk borkészítői kör tagja legyen Magyarországon. És, még ha jó is a marketing, szépek is címkék, elegáns is a kóstolóterem, ez mind-mind nem lenne elég az „elit klubhoz” tartozáshoz, ha a borok nem lennének jók.
Solier borvacsora –Soproni borvidék
Luka Enikő Pincészet
2019. február 26. kedd 19.00
Csodálatos Soproni borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet borászának szakértő közreműködésével.
Istenhozottpohár: Rozé 2017
Zweigelt 2017
Sajtropogós eperchutney-val
Kékfrankos 2016
Kacsamáj mousse, szederraguval és kakaós kalács chips-szel
Merlot 2016
Paszternák krémleves, füstölt kacsamellel és aszalt áfonyával
Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csicsókapürével és sült kápiasalátával
Pinot Noir 2016
Szezámos bélszínfalatok, szilvaraguval és céklachips-szel
Steiner Magnum
Steiner desszert- étcsokoládé, feketeribizli, meggy, sóskaramell
Zweigelt 2017
Sajtropogós eperchutney-val
Kékfrankos 2016
Kacsamáj mousse, szederraguval és kakaós kalács chips-szel
Merlot 2016
Paszternák krémleves, füstölt kacsamellel és aszalt áfonyával
Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csicsókapürével és sült kápiasalátával
Pinot Noir 2016
Szezámos bélszínfalatok, szilvaraguval és céklachips-szel
Steiner Magnum
Steiner desszert- étcsokoládé, feketeribizli, meggy, sóskaramell
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Fodor Sándor Chef és a Solier Cafe csapata
BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12
06-20-396-55-12
A borvacsora ára 13.900,- Ft/ fő
+ szervízdíj
Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése