2023. március 25., szombat

Heimann Családi Birtok- borvacsora

 

A Heimann család és Szekszárd közös története nem kevesebb, mint 250
évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1758-ban az első Heimann felkerekedett a Fekete-erdő vidékéről, és meg sem állt egészen Szekszárdig. Ahová - szerencsénkre - magával hozta a borok iránti szeretetét is. Az elmúlt évszázadok során a családnak mindig köze volt a borhoz, hol borkereskedőként, hol borászként, hol pinceépítőként. A Heimann Családi Birtok történetét 1990-ben kezdte írni Heimann Zoltán és felesége, Ágnes, amikor is elhatározták, hogy a 0.6 hektáros kis háztáji gazdaságból egy igazi, szekszárdi borászatot varázsolnak. Ma 20 ha szőlőterülettel rendelkeznek, és a kereskedelmi forgalomban 1992 óta megtalálható boraiknak köszönhetően hírük messze túlnőtt borvidékük határain.

Heimann Zoltán a család stratégája, aki a Szekszárdi Borvidék elnökeként sokat tesz a tágabb közösség felemelkedéséért is. Ágnes (a ház asszonya) a termelés felügyelete mellett a vendéglátásba is beleviszi természetes kedvességét. Ifj. Heimann Zoltán, 6 év világlátás után, most a birtok igazgatásának kihívásait és sokrétűségét tanulja nap mint nap és Heimann és Fiai néven dűlős Kékfrankosokkal őrvendeztett meg minket.




Ültetvényeik, melyek a pincészet Iván-völgyi tetőn találhatón központja körül 2 km-es körben helyezkednek el, kivétel nélkül Szekszárd jó nevű dűlőiben találhatók: Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Bartina, Szarvas-hegy stb. Heimannék szinte példa nélkül állóan átgondolt és világos üzenetet közvetítő fajtaösszetétellel rendelkeznek: náluk valóban minden a hagyománytisztelet és a kísérletezés egyensúlyáról szól. A klasszikus szekszárdi fajták (kadarka, kékfrankos) mellett szép válogatással rendelkeznek világfajtákból (cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah), egyúttal pedig olyan különlegességeket is telepítettek, mint a dél-francia eredetű viognier és tannat, valamint az olasz sagrantino. A folyamatos korszerűsítésnek köszönhetően ma már egy, minden szőlőfajta speciális igényét kielégítő feldolgozót és érlelő teret is magukénak mondhatnak. 


Heimannék borai Szekszárd legszebb arcát mutatják: elegánsak, kifinomultak,
részletgazdagok és tökéletes egyensúlyban lévők.
"Minden egyes Heimann bor magán viseli a kézjegyünket: a többszöri kézi válogatást a szőlőben és a termés feldolgozásakor, a közvetlen, személyes odafigyelést a pincében és a lassú, nagyhordós érlelést. Igazi családi vállalkozás vagyunk az együtt dolgozás örömével: borainkban Szekszárd adottságait a saját ízlésünkön keresztül mutatjuk meg, világszínvonalon."



2023. április 28. péntek 18.00
Heimann borvacsora
Csodálatos Szekszárdi Heimann borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a pincészet tulajdonos borászának szakértő közreműködésével.
 
Heimann Mammaróza Rosé 2022
Marhanyelv tartlette, wasabi, zöldalma

Heimann & Fiai Szekszárd Kadarka 2021
Lazac, mangó, koriander, nepáli bors

Heimann & Fiai Bati-Kereszt Kékfrankos 2020
Paradicsom, bogyós gyümölcsök, kecskesajt

Heimann & Fiai Baranya-Völgy Kékfrankos 2019
Kacsamell, meggy, fondant burgonya, hosszúbors

Heimann Barbár 2019
Bárányfartő, vadbrokkoli, harissza

Heimnann Franciscus 2017
Erdő desszert- szarvasgomba, étcsokoládé, áfonya, málna
 
 
Szeretettel várjuk!
Szoljár Csaba üzletvezető, Knittel Tamás Chef  és a Solier Cafe csapata
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12

A borvacsora ára 19.900,- Ft/ fő + szervízdíj

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
 
 solier@solier.hu
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése