2021. május 17., hétfő

Demeter Endre- bor-étel párosítások

 

Izgalmas kísérletben vettünk részt Demeter Endre barátunknál! 
 

 
 
A moszkvai nemzetközi Eurázsiai borversenyen Nagy Arany érmet nyert a  Demeter  Király Aszú 2013, valamint a fehérboros sajtó díját elnyerte a Demeter Úrágya 57 Furmint 2015!
Ezen a fantasztikus elismerések okán kitaláltuk, hogy izgalmas játék lenne alapanyag/étel párosításokat találni a borok mellé!

A díjnyertes Úrágya57 Furmint és a KIRÁLY Aszú mellé párosítottunk alapanyagokat és a belőlük készült ételeket!
 
ÚRÁGYA 57 Furmint:
-Kecskesajt panna cotta, spárga, furmint sabayon
 



 
- Zöld gazpacho, citrus zselével és friss zöldekkel
 
 

 
- Grillezett lazac, ananászos kuszkusz salátával
 


 
 
 
- kacsamell, gombás polenta, birspüré, alma körte chutney
 


 
 
 
 
Király Aszú:
- mangós creme brulée, hárs méz, maracuja, terféziás fehér csoki ganache
 
 


 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése