2010. november 10., szerda

XI.

St. Andrea - az etalon.
Számomra a St.Andrea az etalon. Lőrincz György munkássága, elhívatottsága, szaktudása és alázata példaértékű!


"Az egri borvidék a gyönyörök rejteke. Csodálatos és utánozhatatlan lehetőségekkel megáldott lankái nemes borok termőhelye. Ízes, sokszínű, szép boroké. Itt megterem a komoly fehérbor és az izgalmas vörösbor egyaránt, páratlan élményeket kínálva az egri bort kóstolók és fogyasztók számára. A változatos domborzat különleges mikroklímájú területek, dűlők otthona, ahol a szőlő a teremtő legszebb ajándéka.

Az izgalmas klíma, a hideg meleg ciklikusság nagyra való ízek atyja, melyek lényegét a talaj nyújtja. A talaj, mely a gyümölcsöt kineveli, és az egri bor létét örökérvényűen meghatározza. A St. Andrea szőlőbirtok karakteres egri borokra törekszik. Törekszik a jóra és igazi értéket szeretne átadni a bor szerelmeseinek.

Szőlőskertjeink a vidék több dűlőjében találhatók: Paptag, Ferenchegy, Kovászó, Kiseged, Magyalos, Boldogságos, Hangács, Nagyeged. Ültetvényeinken, 5-10 ezer tő/ha, hozamkorlátozás mellett termesztjük a szőlőt, hagyományos műveléssel, mely által természet adta ízeket kaphatunk.

Napjainkban is - akárcsak évszázadok óta - több tucat szőlőfajtát termesztenek az egri borvidéken. Ültetvényeink jelenleg 19 fajta gyümölcsét adják borainkba. A tradicionális egri bort mindig több szőlőből készítették. A St. Andrea birtokborai is követik ezt a régi szokást: Napbor, Örökké, Rose, Akutyafáját, Áldás, Merengő.
 Birtokunk tudatosan keresi a dűlők ízeit. Az ízeket, melyek csak az adott termőhelyre jellemzőek, egyediek. Boraink születése fahordóban történik, ahogy nagyapáink, dédapáink idején, hisz a míves bor bölcsője a hordó.
Az egri bor nagyon hálás ital. Hosszú életű és szeretettel teli. Nagyon szeretne a St. Andrea szőlőbirtok is az egri bor méltó képviselőjévé válni"
forrás: St.Andrea

Egri borvidék
St. Andrea  Borászat
2009 Január 20.

Menüsor:
Istenhozottpohár:
St.Andrea Napbor 2006

Bazsalikomos sonkahabbal töltött bouchet
St.Andrea Kedves 2006

Tenger gyümölcsei leves, fehér borral ízesítve
St.Andrea Örökké 2006

Füstölt szarvas bélszíncsíkok, roppanós salátán
St.Andrea Rosé 2007

Rozmaringos bárány kebab, zöldséges árpagyöngy rizottóval
St.Andrea Pinot Noir 2002

Burgundi marharagu,  kifli burgonyával és fokhagymás bagett chipsszel
St Andrea Merengő Cabernet Franc 2000

Csokoládé szuflé, venezuelai kakaóbab törettel.
St.Andrea Merengő Bikavér Superior 2002

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése