2011. március 3., csütörtök

XVII-Etyeki borvacsora - Debreczeni Pincészet

Novemberben az Etyeki Debreczeni Szőlőbirtok látogatott Gödöllőre. 

A Debreczeni-Ferenczi család két birtoka közül a nagyobbik (12 hektáros) szőlőbirtok az Etyek-Budai Borvidék-hez tartozó Csabdi-Vasztély község határában fekszik. A nagyrészt 7000 tőke/hektáros új ültetvény fele a jövőben a tradicionális pezsgő készítéshez ad alapanyagot, a másik része klasszikus, csendes borok termelését szolgálja. A szőlőfajták: Pinot Noir (4,5 ha), Chardonnay (4,2 ha), Sauvignon Blanc (2,3 ha), Sárga muskotály (1 ha).
A tulajdonosok birtokfilozófiájának lényege, hogy kizárólag saját szőlőből, a kiváló adottságú ültetvény erősen korlátozott termését feldolgozva készítsen nagy minőségű borokat évi 80-100 ezer palackos nagyságrendben.


Istenhozottpohár:    Ex Ante  2008

Kecskegomolya és körte falatkák, mizuna salátán és házi tönköly kenyéren
Chardonnay  2008

Pikáns karalábé leves, marinált fogas tekerccsel
Sauvignon Blanc  2008

Kacsamell carpaccio, karamellizált füge raguval
Pinot Noir Rosé 2008

Házi füstölt sonkába göngyölt szűzérmék, dijoni mustáros mártással, vajon pirított burgonya nudlival
Chardonnay Barrique 2007

Bárány kebab, fűszeres szilva raguval és vargányás árpagyöngy rizottóval
Pinot Noir 2007

Posírozott körte, vanília bavarois, borhab
Chardonnay késői szüret (édes) 2008

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése