2011. március 3., csütörtök

XX. Villányi borvidék - Bock Pincészet

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb villányi borász, 1997-ben az Év bortermelője, akit 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek a magyar borokért és borkultúráért, illetve a villányi borvidék népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. Édesapja példáját követve 1981-ben kezdett borászkodni, 1987-ben készítette el első palackos borát, a '90-es évek közepén pedig pincészete már az ország legismertebbjei közé tartozott. A birtok 50 hektárján - melyek zömmel Villány legjobb fekvésű dűlőiben találhatók - 90%-ban kékszőlők teremnek, portugieser, kékfrankos, cabernet franc és sauvignon, merlot, valamint syrah, a 10%-nyi fehérszőlő-területen pedig hárslevelű, olasz és rajnai rizling osztozik.


Istenhozottpohár: Olaszrizling 2008

Kamilla teával pácolt gyöngytyúkmell carpaccio, hársmézzel karamellizált naranccsal
Hárslevelű 2008

Lazac mignon, pikáns folyami rák veloutéval
Rosé Cuvée 2009

Kacsahúsos derelye, bazsalikomos paradicsommártással és paprika concassével
Portugieser 2008

Mangalica trilógia (Tarja, velő, kolbászka), házi sufnudlival, tormás-alma fagylalttal és sóban sült céklával
Ermitage 2007

Bélszín érmék pirított étcsokoládés kalácson, szedres demi glace-szal, és omlós marhaoldalas vargányakrémes padlizsán tortácskával
Royal Cuvée 2005

Étcsokoládé mousse, kávés-karamellás angolkrémmel, gránátalma gyöngyökkel és aszalt feketecseresznyés ropogóssal
Merlot 2007

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése